Aktywne Wpisy
kamilukamilu +12
Najpierw j-----m 5 lat jako konstruktor w korpo i robiłem studia z mechaniki, żeby mieć 5500 brutto, potem stwierdziłem, że tak się nie da i cudem półtora roku temu wskoczyłem do IT (Python+SQL i w pewnym stopniu Kotli), a teraz znowu szykuje się bezrobocie. K---a lvl 27, ostatni raz więcej niż 4 dni wolnego miałem po maturze 7 lat temu i dalej mam g---o w życiu. Przecież to jakiś k---a koszmar, niech
#nieruchomosci #policja
A debatuja i w jakiejs formie na pewno wprowadza, bo sama idea ma poparcie ta KO jak PiSu. Wiec nawet jesli w koalicji rzadzacej zabrkanie glosow, to pis zaglosuje za i bedzie wiekszosc.
Znaczna czesc spoleczenstwa to powiedziała na wyborach że chce dopłat a tag nieruchomości to echo chamber.
@zawodowykremowkarz: nie wiem czy osobiście jesteś przeciw, jak najbardziej możesz być, to nie ma znaczenia. Zwracam uwagę że wykopki jako społeczność w każdej z pozostałych spraw siedza na dupie i nie zaangażowali nawet 1% energii w utrącanie pozostałych wydatków.
Czyli w aktualnej imbie nie chodzi im o żadne wydatki z budżetu (xd) czy procedurę nadmiernego deficytu (xd xd
Może po prostu nie rozumiesz tych odpowiedzi i nie przyjmujesz ich do wiadomości? Programy takie jak RNS i MDM sobie działały i świat się nie zawalł.
xD
programy sobie mogą działać wtedy, kiedy ich wprowadzenie ma sens. teraz te okoliczności są kompletnie inne, człowiekowi zarabiającemu medianę jest po prostu ciężej, odziedziczyliśmy afery, deficyty, długi po kretynach z pisu rządzących dużo dłużej niż w 2007. wytłumacz mi dlaczego w tych innych okolicznościach kolejne dopłaty są na miejscu
A poza tym? A poza tym jeżeli państwo nie zaingeruje i nie sprawi, ze deweloperzy będą budować mieszkania pomimo wysokich stóp to będziesz miał recesję i syf w gospodarce jak w Niemczech, bo polska branża budowlana już jest w złej kondycji a odcięcie jej zamówień z mieszkaniówki tylko by to pogłębiło. Patrz tu:
https://www.wnp.pl/budownictwo/cos-dziwnego-dzieje-sie-na-rynku-w-szczycie-sezonu-firmy-budowlane-zawieszaja-dzialalnosc,863586.html
@macan: przecież to jest grzane tylko na wykopie XD, każdy ma to w dupie i o tym dawno zapomniał oprócz pary SJW tutaj
@spieshy: 90% głosujących podczas ostatnich wyborów oddała swoje głosy na partie popierające te pomysły.