Wpis z mikrobloga

ktoś mi wytłumaczy dlaczego mimo SPRZECIWU znacznej części społeczeństwa, KTOŚ nadal debatuje nad wprowadzeniem kredytu 0%? to jest k---a jakiś absurd

#nieruchomosci #policja
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@spieshy: a jest sprzeciw "znacznej czesci spoleczenstwa"? Bo widac raczej taki netowy.

A debatuja i w jakiejs formie na pewno wprowadza, bo sama idea ma poparcie ta KO jak PiSu. Wiec nawet jesli w koalicji rzadzacej zabrkanie glosow, to pis zaglosuje za i bedzie wiekszosc.
  • Odpowiedz
ale skad w ogole pomysl ze ja jestem za tymi pomyslami xD

@zawodowykremowkarz: nie wiem czy osobiście jesteś przeciw, jak najbardziej możesz być, to nie ma znaczenia. Zwracam uwagę że wykopki jako społeczność w każdej z pozostałych spraw siedza na dupie i nie zaangażowali nawet 1% energii w utrącanie pozostałych wydatków.

Czyli w aktualnej imbie nie chodzi im o żadne wydatki z budżetu (xd) czy procedurę nadmiernego deficytu (xd xd
  • Odpowiedz
@Vinizius: może miałbym szanse kupić mieszkanie gdyby urealniono ich ceny wprowadzając kataster i zablokowano funduszom możliwość wykupowania całych osiedli ale nie po co, w--------y kolejne publiczne pieniądze do studni bez dna, w końcu rządzący mają po kilka mieszkań więc jest im na rękę wzrost cen betonowego złota.
  • Odpowiedz
@spieshy: najlepsza jest buta z jaką Tomczak udziela wywiadów. On po prostu mówi, że leje na zdanie koalicjantów i program wchodzi czy to się im podoba czy nie XD
  • Odpowiedz
@spieshy: już mówię, osobisty interes polityków i polskiej śmietanki biznesowej która kosztem całej reszty społeczeństwa znalazła w nieruchomościach sposób jak spawnowac forsę z powietrza (niemal dosłownie bo większość nieruchomości kupuje się za kredyt).
  • Odpowiedz
@Vinizius: gdyby fundusze wynajmowały te mieszkania to nie miałbym problemu ale one często to kupują i trzymają pod kluczem bo i tak zarabiają na wzroście wartości
  • Odpowiedz
@spieshy: 1. Opcja zastępcza żeby ukryć jakiś temat 2. Ktoś już przygarnął hajs i teraz musi się wywiązać z umowy albo deweloperuchy puszczą na niego brudy
  • Odpowiedz
@wypopekX: nie obchodza mnie wykopki, tylko odpowiedź na pytanie dlaczego w Polsce każde ekonomiczne rozwiązanie musi być rzutem absurdalnych kwot na problem, za KAŻDYM zjedzonym zrazem. w jaki sposób pomóc ma w tworzeniu rodzin nawet zeroprocentowy kredyt do końca życia? to jest tak absurdalnie prostackie, bo nie proste, myślenie że mi się to w głowie nie mieści. tu nie ma żadnej krytycznej analizy, planu działania, żeby wszystkie przeszkody usunąć za
  • Odpowiedz
nie udało się nawet uzyskać odpowiedzi od wydaje się najbardziej zainteresowanego tym programem ministerstwa, bo po prostu ci ludzie na te pytanie odpowiedzieć nie umieją.

Może po prostu nie rozumiesz tych odpowiedzi i nie przyjmujesz ich do wiadomości? Programy takie jak RNS i MDM sobie działały i świat się nie zawalł.

a to jakie motywacje mają wykopki nie jest w ogóle związane z merytoryką tego upośledzonego programu.

xD
  • Odpowiedz
@wypopekX: no nie jest. Twój argument za tym programem to w połowie: bo wykopackich leszczy d--a boli. a poza tym?
programy sobie mogą działać wtedy, kiedy ich wprowadzenie ma sens. teraz te okoliczności są kompletnie inne, człowiekowi zarabiającemu medianę jest po prostu ciężej, odziedziczyliśmy afery, deficyty, długi po kretynach z pisu rządzących dużo dłużej niż w 2007. wytłumacz mi dlaczego w tych innych okolicznościach kolejne dopłaty są na miejscu
  • Odpowiedz
@zawodowykremowkarz: bo wykopackich leszczy d--a boli. a poza tym?

A poza tym? A poza tym jeżeli państwo nie zaingeruje i nie sprawi, ze deweloperzy będą budować mieszkania pomimo wysokich stóp to będziesz miał recesję i syf w gospodarce jak w Niemczech, bo polska branża budowlana już jest w złej kondycji a odcięcie jej zamówień z mieszkaniówki tylko by to pogłębiło. Patrz tu:
https://www.wnp.pl/budownictwo/cos-dziwnego-dzieje-sie-na-rynku-w-szczycie-sezonu-firmy-budowlane-zawieszaja-dzialalnosc,863586.html
  • Odpowiedz
a dlaczego mimo grzania sprawy zabójstwa rodziny na autostradzie sprawcą jest nieuchwytny?

@macan: przecież to jest grzane tylko na wykopie XD, każdy ma to w dupie i o tym dawno zapomniał oprócz pary SJW tutaj
  • Odpowiedz
@Tagliacozzo: prawda, główny klaun tagu i jego przydupasy są mocni w wrzucaniu zakłamanych bezbeków, jak przychodzi okazja zrobić coś pożytecznego i efektywnego, to siedzą cicho jak mysz pod miotłą xD
  • Odpowiedz
SPRZECIWU znacznej części społeczeństwa

@spieshy: 90% głosujących podczas ostatnich wyborów oddała swoje głosy na partie popierające te pomysły.
  • Odpowiedz
@spieshy bo trzeba grzać temat, żeby sytuacja nie była zbyt jasna. Jak wprost powiedzą, że to koniec takich programów to ceny spadną, a ludzie będą czekać w nadziei że spadnie jeszcze bardziej. A tak to gra na zmęczenie chętnych do kupna, żeby już sobie darowali czekanie, bo przecież nie spada.
  • Odpowiedz