Wpis z mikrobloga

#przegryw #film #filmy #szkola #schizofrenia #depresja #feels #nastolatki #filmweb

Widzieliście może film Charlie? Aktorsko jest mocny. Mi jednak przeszkadzało to że jest odarty z jakiegokolwiek realizmu. Główny bohater jest przegrywem i odrzutkiem który dosłownie w 10 minucie filmu znajduje przyjaciół, chwilę później zakochują się w nim dwie dziewczyny. Może dlatego że ci znajomi też wydawali się lekko mówiąc specyficzni. W rzeczywistości taki nieśmiały i cichy chłopak byłby w szkole średniej omijany z daleka a w najgorszym wypadku dręczony przez szkolnych patusów. W tej produkcji wszystko przychodzi zbyt łatwo i szybko. W dodatku na koniec mamy jakiś pseudofilozoficzny monolog żeby żyć chwilą itp. Może za bardzo porównuję polskie warunki do amerykańskiej szkoły. Wyszła z tego jakaś nudna i cukierkowa opowieść o nastolatkach. Po ocenach na Filmwebie spodziewałem się czegoś znacznie lepszego ale widocznie to kolejny dowód że nie należy się sugerować ocenami na tym portalu.
mr-dawid - #przegryw #film #filmy #szkola #schizofrenia #depresja #feels #nastolatki ...

źródło: temp_file8977233010511656584

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Jonn nie mam monopolu na prawdę 😌 mnie on wymęczył, zobaczę jeszcze "marzycieli" z 2003 i sobie daruję na pewien czas kino młodzieżowe
  • Odpowiedz
@mr-dawid: jakby nie znalazł sobie przyjaciół to nie byłoby filmu, co to za argument, no akurat znalazł, tak jak w innych filmach akurat dzieją się inne rzeczy. Po 30 minutach byłoby git czy wiecej xd? I tak, różni ludzie znajdują sobie różnych przyjaciół.
Prawda że w tym filmie wszyskto przychodzi zbyt łatwo i szybko ale przesadzasz. Nie każdy introwertyk/"przegryw"/etc nie ma kolegow, dziewczyny i jest gnębiony
  • Odpowiedz
  • 0
@dullboy tak, po 30 minutach byłbym zadowolony. To z pewnością uratowałoby cały film 👍. Nie zmienia to faktu że obraz ukazuje problemy młodych ludzi powierzchownie, płytko i banalnie. Na koniec dodam że był po prostu nużący. Niektóre dialogi wręcz śmieszne albo żenujące
  • Odpowiedz