Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim mam podobnie, tylko jestem trochę młodsza i mam tego farta, że jestem w związku. Ale mam wrażenie, że po studiach to faktycznie nie ma już gdzie się socjalizować. Nawet jak chodziłam na różne dodatkowe zajęcia, to ludzie po miesiącu gdzieś razem wychodzili, a ja nigdy nie potrafiłam się wbić w tę grupę xD
No i z tymi osiagnieciami to jest też mocno w punkt! Jakoś obecna kultura nam pokazuje, że
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Trzeba się spotykać z młodszymi, kolegami, koleżankami co jeszcze mają coś werwy. Ja tak robię. A ja też myślałem że mam jakiś kryzys wieku średniego jak trójka pojawiła się z przodu, ale teraz wiem że w końcu mam czas i pieniądze na to żeby sobie zwiedzać, imprezować, kupować jakieś zabawki i wkręcać się jakieś nowe zajawki jak np deskorola czy jakieś instrumenty.

Lachę kładź na rówieśników, a w szczególności
  • Odpowiedz
Czy wy też mając 30 lat czujecie że nie możecie się odnaleźć w tym życiu?

@mirko_anonim: Po 30 człowiek uświadamia sobie że teraz większość jego przyszłego życia to będzie monotonia i walka szczurów jak ma ambicję pchać się po szczeblach kariery, nic dziwnego że widząc taką perspektywę człowiek nie może się odnaleźć.
  • Odpowiedz
Z drugiej mam jakiś kryzys "wieku średniego" i chciałbym porobić jakieś szalone, dziwne rzeczy, bardziej pasujące do okresu buntu u nastolatka.

@mirko_anonim: nie jest to nic wielce dziwnego - zapewne jak wielu goniłeś do 30 roku życia za karierą, pieniędzmi itd.

teraz się nagle zorientowałeś, że ciężko nadrobić tamten czas - bo chętnych na koncerty, wypady weekendowe, wycieczki na 2 koniec świata z plecakiem nie ma
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): @zulugulubenc2 tylko skąd wziąć tych młodszych skoro większość 30-latków żyje systemem praca-dom (albo zdalna praca)?
Takie młodsze towarzystwo przecież ma swoje okołoszkolne ekipy gdzie chcą robić przypały na mieście i chlać do rana a nie mieć towarzystwo zmęczonego, starszego pana z zakolami który musi wstać rano do roboty

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): @Fjubens: na pocieszenie dodam że sugerowanie się powodzeniem na tinderze bo prosta droga do depresji. Owszem w tym wieku wypadasz z widełek większości kobiet na tinderze co boli ale ja sam miałem dobre kontakty z kobietami na studiach, wiele fajnych relacji i w tym samym czasie posucha na tinderze

• Odpowiedz
@mirko_anonim: Z tinderem tak trochę uprościłem, w sensie testowałem kilka apek, obecnie mam samo Badoo, na wszystkich podobna lipa, ale ma Badoo chociaż czasem jakieś opisy są, gdzie tinder z samym zdjęciem średnio mi pasował. :(
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie powinienem tego pisać żeby nie dobijać, ale po 30 człowiek uświadamia sobie że zostało mu tylko tyle co przeżył (czyli połowę życia) w jakimś zdrowiu, a i często niewiele ponad połowę życia w ogóle
  • Odpowiedz