Aktywne Wpisy
marek2092 +743
Mirki pijcie ze mną kompot, dzisiaj o godzinie 9:37 rano stałem się poważnym mirasem i zostałem ojcem..
Standardowo wychowam jak swoje ( ͡º ͜ʖ͡º)
#ojcostwo #chwalesie #dzieci #porod #rodzicielstwo
Standardowo wychowam jak swoje ( ͡º ͜ʖ͡º)
#ojcostwo #chwalesie #dzieci #porod #rodzicielstwo
VOC1602 +11
W co rząd powinien inwestować w pierwszej kolejności
- ścieżki rowerowe 9.4% (127)
- duży port lotniczy w centrum kraju 29.0% (390)
- trasnport rzeczny 4.4% (59)
- drogi lokalne 4.5% (60)
- autostrady 7.4% (99)
- metro i węzły transportowe 5.1% (69)
- obwodnice 7.3% (98)
- rozbudowa pasów na lotniskach 1.5% (20)
- porty morskie cargo 8.7% (117)
- koleje dużych prędkości 22.7% (305)
Zaczynam swój autorski tag. Roztyłem się i czas coś z tym zrobić. Będę tutaj prowadził taki mały dziennik, ale bez zdjęć ze względu na bardzo dużą ilość tatuaży.
Trochę o mnie. 35 lat, 176 cm.
Parametry startowe:
Waga: 96,7 kg
BIceps: 38,5
Pas: 109
Biodra: 110
Klatka: 109
Szyja: 44
Udo: 60
Większość tkanki tłuszczowej poszła w bęben, ale także w c--e i szyję. Nogi i ręce prawie bez tłuszczu, czyli skinny fat.
Roztyłem się głównie przez lenistwo, niezdrową relację z jedzeniem i uwielbieniem do piwerka pszenicznego. Nie będę zganiał tego na trzy operacje legislacyjnych szyjnego czy depresję z nerwicą. Trzeba być ze sobą szczerym.
Przez to moje próby wątrobowe są ponad normę (GGTP i AST), testosteron powędrował poniżej normy, trójglicerydy ponad normę, a wątroba jest powiększona (18 cm) i stłuszczona. Na szczęście nie są to rzeczy, których nie da się cofnąć dietą i ćwiczeniami.
Na ten moment moja aktywność to jedynie spacery - średnia miesięczna to 7,5 - 8 km dziennie, już od dwóch lat.
Plan na inne aktywności, to w pierwszej kolejności włączyć ćwiczenia siłowe (FBW 5x5) + ergometr + ćwiczenia stabilizujące i rozciągnie. W dalszej chciałbym zacząć trenować chód sportowy (nie mogę biegać) l, a jeszcze później wrócić do tenisa/squasha raz w tygodniu.
Jeśli chodzi o dietę, bo ta jest najważniejsza, to będzie to zbilansowana dieta o niższej zawartości tłuszczu. (ze względu na wątrobę) I będzie to Intermittent Fasting.
1500-1800 kcal w zależności od tego ile będę w stanie zjeść. Do tego minimum 100 gram białka dziennie.
Przykładowy jadłospis:
Śniadanie: owsianka z mlekiem migdałowym + owoc (np. borówki) + migdały
2 śniadanie: 3 jajka sadzone + ziemniaczek + warzywko
Obiad: chude mięso + ziemniaki/ryż basmati/makaron pełnoziarnisty + warzywa (zgodnie z zasadą niebieskiego talerza)
Niestety będę musiał się też wspomóc tirzepatydem, ponieważ ciężko mi opanować chęć na niezdrowe jedzenie. Dostałem na początek 2,5 mg co tydzień, ale zacznę od mikrodawki, 1/4, to jest 0,625 mg. Mam nadzieję, że dzięki temu nie odczuję żadnych skutków ubocznych.
Jeśli chodzi o suplementację, to już od ponad pół roku, codziennie jest to witamina D 4000 jednostek i omega 3. (1g EPA i 0,5g DHA)
Teraz dojdą do tego witaminy i minerały z Treca (ze względu na tirzepatyd poleca się suplementację witaminą E, B12 i magnezem, żeby zredukować skutki uboczne), a w dalszej kolejności także kreatyna 5 gram dziennie.
I to chyba tyle. Do następnego.
#gownowpis #chwalesie #zalesie #przegryw #odchudzanie #dieta #sport
Parę lat temu też miałem nadwagę, przy podobnym wzroście było prawie 90kg
Obecnie ważę 73kg i jestem mega sprawny. Liczę że i Tobie się uda
Komentarz usunięty przez moderatora
Dziękuję Ci bardzo!
P.S. wiem jak się będę czuł, bo już teraz chudłem z 84 kg na 68 kg... I to było wspaniałe uczucie.
A bebecha raczej nie pokażę, bo mimo, że się nie wstydzę i nie boję krytyki, to nie chciałbym, żeby ktoś mnie zidentyfikował. Przecież pełno świrów jest. A ja kocham żyć sobie w cieniu, będąc szarym człowieczkiem.