Wpis z mikrobloga

W co rząd powinien inwestować w pierwszej kolejności

• ścieżki rowerowe 8.7% (921)
  • duży port lotniczy w centrum kraju 30.8% (3246)
  • trasnport rzeczny 3.7% (387)
  • drogi lokalne 5.6% (595)
  • autostrady 8.1% (857)
  • metro i węzły transportowe 5.0% (522)
  • obwodnice 7.9% (836)
  • rozbudowa pasów na lotniskach 0.9% (94)
  • porty morskie cargo 7.5% (793)
  • koleje dużych prędkości 21.7% (2284)

Oddanych głosów: 10535

• 202
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jestem ciekaw, co za debile zagłosowali za ścieżkami rowerowymi? W mojej dzielnicy ścieżek rowerowych, jak Chińczyków, a ci z mózgiem ściśniętym pampersem i tak jeżdżą ulicami. I żeby nie było, ulice wybrukowane z tej samej kostki, co ścieżki.
  • Odpowiedz
@VOC1602: A gdzie opcja "sensowna reforma służby zdrowia" i "atom"? Czym chcecie zasilać te koleje szybkiej prędkości? Prądem z wiatraków a za operatorów mają być maszyniści w stanie przedzawałowym?
  • Odpowiedz
  • 36
@VOC1602: dokładnie jak wyżej...ATOM, a z twojej listy to trudno powiedzieć. Na pewno ścieżki rowerowe są najmniej ważne z tej listy. Przez sporą część roku i tak mało kto z nich korzysta, a znaczna część dzbanów w obcisłych gaciach i tak ich nie wiedź, więc to mniejszy priorytet, ale również są potrzebne.
  • Odpowiedz
Atom, energetykę ogólnie, transport publiczny - metro jako priorytet ofc, drogi ogólnie

Brawa dla tych głosujących za CPK w pierwszej kolejności, mocarstwowość wiecznie żywa (miłego jeżdżenia po dziurawych drogach pekaesem raz na 2h, ale hej, raz na rok czy dwa polecicie z CPK zamiast Okęcia (wielka różnica, nie?), a rząd będzie miał więcej na 800+ i BK0% xDDDD)
  • Odpowiedz
@ken-wawa: zeby byla jeszcze bardziej rozszczeniowa i żeby ceny prywatnych wizyt jeszcze bardziej wzrosly (bo i tak trzeba sie leczyc prywatnie)?
  • Odpowiedz
Wam się w dupach poprzewracało. Ja wiem, że my jesteśmy bogaci ale bez przesady, trzeba mieć ustalone jakieś priorytety.

Jaki atom, porty lotnicze czy koleje jak są o wiele pilniejsze potrzeby - 800+, 14 emerytury, dopłaty do górnictwa, kredyt 0%, gra komputerowa Tokarczuk, wcześniejsze emerytury dla uprzywilejowanych, ubezpieczenia rolników w KRUS, rezerwa na respiratory od handlarza bronią w przypadku kolejnej pandemii, tarcze covidowe dla topowych artystów, premie dla biednych piłkarzy, renowacja prywatnych
  • Odpowiedz