Wpis z mikrobloga

Cześć, chciałbym zacząć przygodę z podróżami do obcych krajów (inne kontynenty) i poszukuje kogoś kto ma doświadczenie w tym temacie i mógłby pomóc gdzie szukać lotów, z jakim wyprzedzeniem, jak z noclegami itp. Zawsze jeździłem na wakacje z biura podróży, ale często i tak całe dnie przebywałem poza hotelem.

#podroze #wakacje
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kamiloss96 ja szukam tanich lotów na azair.cz, najczęściej wybieram lotniska które mnie interesują, wybieram "do: gdziekolwiek" i sobie patrzę jakie są fajne kierunki w dobrej cenie. Pozniej patrze jak cenowo noclegi w tych miejscach. Wybieram i kupuje.
Bilety lotnicze chyba najlepiej kupować koło 3 msc szybciej
  • Odpowiedz
@Kamiloss96:

Od końca. Booking.com jest najbardziej uniwersalny, najwygodniejszy, najpopularniejszy, z największą ofertą. W większości przypadków jest zupełnie wystarczający, za wyjątkiem kilku osankcjonowanych państw (Iran), czy też na terenie niektórych (np. w Turcji trudno zarezerwować coś z bookingu, ale można spokojnie rezerwować z Polski, więc VPN czy znajomi mogą pomóc).

Oczywiście jest też masa innych wyszukiwarek i agregatorów, niektóre będą miały lepsze ceny. To dobra opcja żeby zoptymalizować cenę, warto sprawdzić, czy dana
  • Odpowiedz
  • 0
Nie wiem co robię nie tak, ale z reguły wyjazd z biura podróży jest niewiele droższy niż wyjazd na własną rękę, a dodatkowo przy wyjeździe z biura podróży nie trzeba się martwić o transfer itp
  • Odpowiedz
@Kamiloss96: przede wszystkim to wyjazd na własną rękę nie ma na celu żeby było taniej, tylko żeby było ciekawiej. W większości przypadków samodzielna organizacja jest jednak tańsza, choć są kierunki, które zwykle będą tańsze z biurem. Inna sprawa, że do wielu miejsc nawet nie znajdziesz oferty z biura podróży.

Ale jeśli nie wychodzi Ci to... podróżuj z biurem. Szczególnie gdy martwisz się o takie kwestie jak transfer.
  • Odpowiedz
Nie wiem co robię nie tak, ale z reguły wyjazd z biura podróży jest niewiele droższy niż wyjazd na własną rękę, a dodatkowo przy wyjeździe z biura podróży nie trzeba się martwić o transfer itp

@Kamiloss96: no nie. Wyjazd na własna rękę za te same pieniądze jest kilka razy dłuższy. Jeżeli planujesz 3-4 tyg to spoko a jeśli na 7 dni to lepsze biuro podróży
  • Odpowiedz