Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +213
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +909
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Były to ciekawe dwa tygodnie. Zdążył mnie użądlić szerszeń, potem przeciorała mnie jelitówka, potem dochodziłem do siebie podczas rege jazdy z wilgotnością powietrza 82%, a wczoraj 150km z @againcognito @guru8 @krabozwierz i @Piotr--K
Sprawdziliśmy co u jaworznickich nutrii (póki jeszcze żyją, choć ich dni są policzone), odbyliśmy pielgrzymkę pod TEN słupek, potem trochę pagórków w okolicach Gierałtowic by pokazać przyjezdnemu płaskopolakowi jak wyglądają trasy w naszej okolicy, a na koniec oddzieliłem się od ekipy by zebrać 3 kwadraty.
Wczorajszy upał trochę przygrzał mi w czerep, wzięcie bidonów 2x950ml było dobrą decyzją.
#rowerowyrownik #szosa
źródło: rr_szosa
PobierzWielki chłop: Co to jest 2x950 na taki upał i 150 kilometrów. Trzeba będzie robić 3 przystanki na tankowanie ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Chudy szczur: łeeeeee, tyle picia to mi na 300 kilometrów starczy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡
@Elessar Później jeszcze płaskopolak został przeciorany w Regulicach ( ͡° ͜ʖ ͡°)