Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć,
Zastanawiam się nad wyborem tematu pracy magisterskiej z informatyki. Pracę inż. pisałem typowo praktyczną (projekt web aplikacji - java, spring boot, frontend). Praca magisterska ma mieć kontekst badawczy. Zbytnio nie mam pomysłu jaki temat konkretnie mógłbym ugryźć. Chciałbym taki żeby mi dużo czasu nie zjadł, ponieważ wolę go przeznaczyć na inne rzeczy. Trochę czytałem o WebAssembly, mimo że nigdy w tym nie "siedziałem" to dosyć nowa technologia, która wydaje się ciekawa. Pytanie jaki kontekst badawczy wyłożyć? Jakaś analiza porównawcza wydajności między JavaScript a WASM to chyba za mało? Moze coś z typami ataków? Nie chciałbym tematu, który mi spali sporo czasu. Macie jakieś propozycje? Za ew. nakierowanie będę wdzięczny. Może napiszecie czego się lepiej wystrzegać na własnym przykładzie? Za wszelkie odpowiedzi będę wdzięczny :).
#informatyka #it #studia #magisterka #pracamagisterska

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jak nie chcesz przepalić dużo czasu to ta analiza wydajności nie jest złym pomysłem. Nikt i tak tego nie będzie szczególnie weryfikował. Chodzi o sam charakter badawczy. Leku na raka tym nie odkryjesz bo nie musisz.
  • Odpowiedz