Wpis z mikrobloga

Wytłumaczcie mi jak to jest, że polakom we własnym kraju zabroniono zorganizować marsz niepodległości 11 listopada w Warszawie, a obcemu narodowi ukraińcom wydano pozwolenie na organizacje wydarzenia z okazji dnia niepodległości Ukrainy, patronatem tego został sam prezydent miasta Rafał Trzaskowski, czyim prezydentem jest i komu służy? Mam nadzieje że ludzie mądrze zagłosują w nadchodzących wyborach. #ukraina #polityka
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@deziom: to nie czytaj. Jak rzeczywistość nie zgadza się z twoimi przekonaniami - odrzuć rzeczywistość. Wykreuj sobie swój świat jak mówił że robi Adam Savage z mythbusters.

Zdarzają się jakieś patusy, ale co z tego? Zdarzył się też szmalcownik wśród zydów. Zakazac zydow z tego powodu? Ogromna większość marszu to zwykli ludzie, spłycanie tego do procentu patusow, którzy też mają prawo do życia, jest po prostu małe

Ale absolutnie nie
  • Odpowiedz
@xclws: bo to masz faszoli, bardzo dobrze że zabronili. Póki to marsz organizowany przez nacjoli, do tego zapraszających JAWNYCH faszystów to ten wasz płacz zachowajcie dla siebie
  • Odpowiedz
O i znowu to samo, ktoś kto ma inne przekonania polityczneci ideologiczne jak ja nie może uczestniczyć w życiu publicznym.

Argument: w marszu na parędziesiąt tysięcy ludzi znalazła się grupa debili którzy zrobili obore
  • Odpowiedz
@washington

@ramotka: żałosna to jest banda patusow ktora w tym marszu idzie, a info mam z pierwszej reki bo bylem z 5 razy

@washington to przestań chodzić ze swoimi kolegami. Również byłem i wiesz co? Był spokój. Owszem ktoś sobie wypił piwo, czy setkę, ktos inny zapalił lolka. Jedynie do czego można się przyczepić to ilość spalonych rac porozrzucanych po ziemi.
  • Odpowiedz
  • 0
@framugabezdrzwi Jak druga strona robiła marsze i pochody też krzyczeli inwektywy o kaczorze i PiS. Ogólnie to na tak duże wydarzenie to od dawna przebiega wyjątkowo spokojnie. Przyznam że na początku marszu, z 10 lat temu to zadymy były i regularna wojna z policją. Ale od dawna jest spokojnie.
  • Odpowiedz
@xclws co wy macie z tymi marszami niepodległości? Chcesz być patriotą, to oddaj cześć bohaterom, zapal znicze na grobach ludzi którzy walczyli o naszą wolność, a nie rzucaj kostką bukową i racami w Empik…
  • Odpowiedz
  • 0
@xclws ten marsz powinien być nielegalny już lata temu, na każdej edycji łamane jest prawo na każdym kroku nie dość siejąc nienawiść, szerząc fałszywe informacje to jeszcze doprowadzając do różnego rodzaju zamieszek

Ten skrajnie prawicowy konfiarski spęd powinien być pałowany jeszcze przez rozpoczęciem eventu, ale policja jest silna dla słabych i słaba dla silnych - mam nadzieję że w tym roku Tusk i pochodne się przydadzą i rozgonią to w bardzo
  • Odpowiedz
Wytłumaczcie mi jak to jest, że polakom we własnym kraju zabroniono zorganizować marsz niepodległości 11 listopada w Warszawie

@xclws: już tłumaczę. Zgraja skrajnych prawicowców (co jest eufemizmem, nie nazywam ich wprost faszystami, bo sąd wyroku nie wydał więc pomawiać nie będę), których przeciętny Polak nie chciałby spotkać wieczorem na ulicy, zagarnęło to ważne Święto dla siebie i sprowadza na nie jako gości faszystów z zagranicy (ich akurat nazywam, bo #!$%@?
  • Odpowiedz