Aktywne Wpisy
hacerking +142
Dobra, czas na wyznania, bo co chwilę jestem atakowany, że żebrakiem. Nie wstydzę się tego, lecz ja dzięki wsparciom choć przez jedną j----ą chwilę czuję się normalny i mogę sobie pozwolić na takie rzeczy jak MC, hottodga itp.
Pewnie zawsze już będę nosił swój krzyż, lecz to ja k---a przeżyłem śmierć siostry, to ja musiałem chodzić w g---o ubraniach, przeżyć j----ą biedę, to mi rodzina odmawiała psychiatry, bo będzie to w papierach.
Śmierć
Pewnie zawsze już będę nosił swój krzyż, lecz to ja k---a przeżyłem śmierć siostry, to ja musiałem chodzić w g---o ubraniach, przeżyć j----ą biedę, to mi rodzina odmawiała psychiatry, bo będzie to w papierach.
Śmierć
Zielonka021124 +17
Programista15k (18k B2B) here, 25 lat i dobijam 5 lat w branży. Poważnie rozważam pisanie matur jeszcze raz i pójście na lekarski lub lek-dent. Sytuacja w branży IT oraz ostatni wylew artykułów/postów o lekarzach (nie będę oceniał) to trochę potęguje i w sumie nie wiem co myśleć.
Uprzedzając - wiem, że jestem zielonką jak i widziałem podobne tematy na wykopie (a na tagu #programista15k to już wyłącznie narzekanie - żeby
Uprzedzając - wiem, że jestem zielonką jak i widziałem podobne tematy na wykopie (a na tagu #programista15k to już wyłącznie narzekanie - żeby
Brytole zaliczyli taki regres gospodarczy, że to się w pale nie mieści.
Hans nadal daleko przed nami.
Portugalia wypada zaskakująco ubogo.
https://forsal.pl/praca/artykuly/9584349,wynagrodzenia-w-europie-polska-nie-jest-juz-biednym-krajem-kogo-wypr.html
#nieruchomosci #gielda #zarobki #polska #uk #wlochy #ekonomia #gospodarka
W sensie jak XD Proszę o podanie wzoru, bo coś się tutaj redaktorowi ewidentnie źle przemnożyło. Eurostat by takiego babola nie popełnił, wyczuwam matematykę indywidualną.
Dla porównania na liczbach;
Brytol zarabia 50 000 cebulionów, ale chleb u niego kosztuje 1000 cebulionów, więc może kupić 50 chlebów na miesiąc.
Polak zarabia 3000 cebulionów, ale chleb kosztuje 65 cebulionów, więc może kupić 46 chlebów na miesiąc.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_GDP_(PPP)_per_capita
@haha123: nie, te dane z Wikpedi są mocno inne niż te w artykule.
Myślę, że wynika to z tego, że połączenie danych mówiące o PPP, średnich zarobkach i średnim obciążeniu podatkowym, można zrobić na tyle sposobów by udowodnić dowolną tezę, a autorzy nie wyjaśnili jak to zrobiono (wystarczyło podać formułę jak połączono dane).
Jeśli takie atrakcyjne informacje byłyby możliwe do uzyskania w rzetelny sposób i porównywalny między krajami, to
Weź sobie te pieniądze PPS i idź kupić telefonu komputer czy auta xD
Nawet jeansów nie kupisz. To fałszywa łatka bogactwa.
Tylko kwoty nominalne oddają realia.
xD coś więcej o tym powiesz? Rozumiem, że wolałbyś żyć w kraju w którym zarabia się 5000€ i chleb kosztuje 100€ niż w kraju w którym zarabia się 1000€ a chleb jest po 2€?