Aktywne Wpisy

Soothsayer +176
Nie mogę się doczekać #l-------------j
źródło: IMG_20250110_180834
Pobierz
Pupypupy +35
No i już wiemy, że Oskarek ma kolejny powód by nie wychodzić z domu. Bo taksówki są drogie a panicz nie będzie jechał autobusem jak plebs. Jak sam napisał, on potrzebuje całkowitego komfortu, żeby zrobić cokolwiek. Jakikolwiek dyskomfort jest niedopuszczalny w jego życiu.
#qew12
#qew12
źródło: 1000015858
PobierzJak dojeżdżasz do kołchozu?
- Taksówkami. 18.2% (99)
- Własnym samochodem. 49.1% (267)
- Komunikacją miejską bo ją uwielbiam 9.0% (49)
- Komunikacją miejską bo muszę, nie jestem dzieckiem 23.7% (129)

#pracbaza #programowanie #programista15k #frontend #prawo
TL:DR - Dostałem ofertę pracy z fałszywym doświadczeniem w CV. Czy coś mi za to grozi?
Wczesniej przez pół roku wysyłałem CV bez doświadczenia i albo było odrzucane od razu albo nawet nie było odpowiedzi.
Miałem tego dość a wydaje mi się, że dużo umiem ale juniorów nie przyjmują przez to, że nie mają doświadczenie i ich CV są odrzucane na starcie to postanowiłem dodać sobie fejkowe doświadczenie.
Zrobiłem CV w którym umieściłem swoje projekty z githuba oraz napisałem, że mam 2 lata doświadczenia w jakimś losowym korpo.
I powiem tak
Na 35 wysłanych CV dostałem 12 pozytywnych odpowiedzi.
Z tych 12 do kolejnego etapu przeszedłem w 7 firmach.
Potem live coding/zadania udało mi się przejść tylko 4 a ostatecznie ofertę pracy dostałem w 2.
I teraz się robi problem, bo dostałem fajna stawkę 9,3 brutto na UoP ale co jak poproszą o jakieś świadectwa pracy albo coś?
Grozi mi coś za fałszywe informacje w CV jak to wyjdzie?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
90% ludzi kłamie w cv - także wyluzuj.
@mirko_anonim to wyjdzie bo będą wołali świadectwa pracy, do policzenia urlopu
Jakbyś
@klementyna123: w normalnych branżach wszyscy mają maksymalny. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim: mów, że potem potem -nie wyrzuca cię