Aktywne Wpisy

odgrzybiacz +278
Demografia w kraju leży. Powodem jest mniejsza presja na posiadanie dzieci, większy nacisk na samorealizację.
#demografia #spoleczenstwo #polska #rodzina
#demografia #spoleczenstwo #polska #rodzina
źródło: G9K5aplW8AAnYok
Pobierz
Apocaliptorr +94
S@mobojstwo człowieka to dla mnie największy dowód na nieistnienie chrześcijańskiego boga albo jego obojętność. Powiecie, że człowiek ma wolną wolę, tak? Jak jeszcze chodziłem do szkoły, był ze mną w klasie dzieciak, który się z@bił. 12 lat, gnębili go w szkole. Szkolne cwaniaczki namówili 3/4 uczniów przeciwko niemu i zmawiali się, żeby go bić po szkole. Jego rodzice w niczym go nie wspierali. I jak mi odpowiecie na to co się wtedy

Ludzie, uczcie się angielskiego, bo to co przeżywam na daily słuchając jednego z juniorów to jest dla mnie szok. Rozumiem, żeby nie potrafić tego języka w jakiejś branży w której nie pracuje się z obcokrajowcami, albo używa się tego języka rzadko, ale w branży gdzie wszystko działa na języku angielskim? Przecież nie potrafiąc tego języka pokazujecie też, że jest duża szansa, że widzieliście bardzo mało materiałów technicznych ze swojej działki które są w większości po angielsku, a co za tym idzie - nie jesteście w żaden sposób zaprawieni w boju jeżeli chodzi o umiejętności.
Oczywiście można uprawiać teraz w sekcji komentarzy copium że się zesrałem i żebym dał młodemu spokój, ale naprawdę to boli jak ktoś nie potrafi w dobrym trybie złożyć zdania, rozmawiając z 2-3 amerykanami. To też dobre pytanie jak rekruter sprawdził takiego gościa xD Porażka po prostu.
#programowanie #programista15k
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: To jeszcze pikuś. Trafi na jakiegoś calla z Brytyjczykami i Hindusami to się dopiero zesra. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jedyna osobą która zwróci uwagę na poziom twojego angielskiego będzie inny Polak.
Jedynym momentem gdy nie rozumiałem co mówi Polak po angielsku były momenty gdy zaczynal przepraszać że nie mówi dobrze po angielsku.
ok boomer, może jeszcze mam wzory matematyczne znać na pamięć i uczyć szybko liczyć bo przecież nigdy nie będę miał kalkulatora przy sobie?
─────────────────────
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: Ty chyba nie rozumiesz. Praktycznie nikt nie zwraca uwagi na poziom angielskiego innych osób jeśli może się z kimś dogadać, to cecha charakterystyczna Polaków.
huh? AI za Ciebie będzie rozmawiać z klientem albo ludźmi?
@kickli: tak tak, to słynne "Ja to jak pies- wszystko rozumiem tylko odpowiedzieć nie umiem". Bliczplis, jeśli nie umiesz mówić, to po prostu nie potrafisz się posługiwać językiem i tyle. Wracaj do szkoły albo wykup sobie lekcje z nativem. Nawet
Ja np jestem wstanie czytać ze zrozumieniem klasyczną literaturę w języku francuskim,
a nie prawdopodobnie miałbym problemy ze złożeniem zamówieniem w restauracji w 100% poprawnie.
Ciężko jest nabyć te aktywne umiejętności językowe bez silnej ekspozycji i ciągłego mówienia w tym języku.
@mirko_anonim:
To nie jest żadne spostrzeżenie, że Polacy czepiają się ułomności w konwersacji w obcym języku, po prostu żyjesz w bańce która takie zachowania
──────
─────────────────────
· Zaakceptował: digitallord