Aktywne Wpisy

thorgoth +1120
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ChlopoRobotnik2137 +363
342 mile już za mną a 2313 przede mną. Powiem że mocno zostałem przeorany przez ostatnie dni. Nie spodziewałem się że ta trasa będzie szła przez tak wysokie góry ( najwyższy szczyt który zdobyłem to San Jancinto 3302 mnpm) , oraz że spanie na wysokości typu 2500 mnpm będzie normą . Wiedziałem, że szlak przechodzi się przez Sierra, ale myślałem że reszta to będzie łatwy i przyjemny trekking .Góry San Jancinto mocno
źródło: image_picker_F03B3B91-C0F3-4296-8C02-C7AF0BB229C1-49459-00000551824D4361
Pobierz

Ludzie, uczcie się angielskiego, bo to co przeżywam na daily słuchając jednego z juniorów to jest dla mnie szok. Rozumiem, żeby nie potrafić tego języka w jakiejś branży w której nie pracuje się z obcokrajowcami, albo używa się tego języka rzadko, ale w branży gdzie wszystko działa na języku angielskim? Przecież nie potrafiąc tego języka pokazujecie też, że jest duża szansa, że widzieliście bardzo mało materiałów technicznych ze swojej działki które są w większości po angielsku, a co za tym idzie - nie jesteście w żaden sposób zaprawieni w boju jeżeli chodzi o umiejętności.
Oczywiście można uprawiać teraz w sekcji komentarzy copium że się zesrałem i żebym dał młodemu spokój, ale naprawdę to boli jak ktoś nie potrafi w dobrym trybie złożyć zdania, rozmawiając z 2-3 amerykanami. To też dobre pytanie jak rekruter sprawdził takiego gościa xD Porażka po prostu.
#programowanie #programista15k
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: To jeszcze pikuś. Trafi na jakiegoś calla z Brytyjczykami i Hindusami to się dopiero zesra. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jedyna osobą która zwróci uwagę na poziom twojego angielskiego będzie inny Polak.
Jedynym momentem gdy nie rozumiałem co mówi Polak po angielsku były momenty gdy zaczynal przepraszać że nie mówi dobrze po angielsku.
ok boomer, może jeszcze mam wzory matematyczne znać na pamięć i uczyć szybko liczyć bo przecież nigdy nie będę miał kalkulatora przy sobie?
─────────────────────
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: Ty chyba nie rozumiesz. Praktycznie nikt nie zwraca uwagi na poziom angielskiego innych osób jeśli może się z kimś dogadać, to cecha charakterystyczna Polaków.
huh? AI za Ciebie będzie rozmawiać z klientem albo ludźmi?
@kickli: tak tak, to słynne "Ja to jak pies- wszystko rozumiem tylko odpowiedzieć nie umiem". Bliczplis, jeśli nie umiesz mówić, to po prostu nie potrafisz się posługiwać językiem i tyle. Wracaj do szkoły albo wykup sobie lekcje z nativem. Nawet
Ja np jestem wstanie czytać ze zrozumieniem klasyczną literaturę w języku francuskim,
a nie prawdopodobnie miałbym problemy ze złożeniem zamówieniem w restauracji w 100% poprawnie.
Ciężko jest nabyć te aktywne umiejętności językowe bez silnej ekspozycji i ciągłego mówienia w tym języku.
@mirko_anonim:
To nie jest żadne spostrzeżenie, że Polacy czepiają się ułomności w konwersacji w obcym języku, po prostu żyjesz w bańce która takie zachowania
──────
─────────────────────
· Zaakceptował: digitallord