Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 138
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piwakk: zapewne chodziło o model przed wyodrębnieniem marki Cupra. Wtedy to mógł być np. Seat Leon Cupra. Nie podano konkretnej nazwy modelu. Podobnie piszą "jechał Mercedesem AMG"
  • Odpowiedz
@sidhellfire: @deptacz_gnoju Siedzę od lat w motoryzacji zawodowo, więc wiem co jest grane :)

A Seata Leona Cuprę sam chciałem kupić w tym roku, przymierzałem się do jednego egzemplarza.

Tak czy siak nie jest poprawnie napisać Seat Cupra, bo czegoś takiego po prostu nie ma.
  • Odpowiedz
@GhostofChristmasPast: no właśnie tak to nie działa. Jak dostaniesz przykładowo 8 lat wiezenia w Polsce, uciekniesz do dowolnego kraju Unii i mieszkasz w tym kraju chyba 5 lat. To możesz odsiedzieć swój wyrok w tym kraju. Tylko w tym przypadku, "obcy" sąd nie ma prawa ingerować w wyrok z innego kraju i siedzisz całe 8, bez możliwości wcześniejszego zwolnienia. Nie wiem jak to działa z dożywociem, ale pewnie podobnie i
  • Odpowiedz
Ewa P., 40 lat, Polka mieszkająca pod Hanowerem. 25 lutego 2022 roku jechała Audi A6 z pracy do domu. Limit 70 km/h. Ona jechała 180 km/h.

Wyrok: dożywocie. 26 marca 2025 roku wyrok uprawomocnił się.

@thorgoth: a u nas Sebus wyjdzie pewnie za rok, max piec ( ͡° ʖ̯ ͡°) #sebastianmajtczak
  • Odpowiedz