Wpis z mikrobloga

Cześć. Korzysta ktoś i mógłby polecić aplikację na smartfona zamiast licznika rowerowego? Zgubiłem swój licznik i zastanawiam się czy nie kupić uchwyt na tel. na kierownicę i korzystać z aplikacji zamiast kupować nowy licznik. Liczniki tanie nie są, a telefon i tak mam zawsze ze sobą. #rower
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szymin Jak ma robić za licznik to może Smart watch z gps ?
Chyba że chcesz nawigować to wtedy jakiś "komputerek rowerowy"
Jeździłem kiedyś z tel na kierownicy i po tygodniu padła mi od drgań "optyka" w aparacie.
Nie mam na to żadnych badań ani linków ale z tego co ludzie piszą to częsta przypadłość szczególnie na sztywnych widelcach i szutrach/u-----h.
  • Odpowiedz
@szymin a co do aplikacji to naviki jest spoko choć trochę nieobliczalna czasami bo w takie ujeby i gruzy puści że głowa mała.
Za free z poziomu aplikacji masz tylko tryb codzienność ale z komp PC możesz wybrać kolarstwo szosowe MTB, turystykę itp..
Fajne jest to że jak ustawisz wycieczkę i odległość km to proponuję 8 tras w pętli od miejsca w którym.jestes lub wybierzesz skąd start.
Tylko jak pisałem nieobliczalna.
  • Odpowiedz
  • 0
@PilotChemitrialsa: Tu może być problemem z samym uchwytem na kierownicę do telefonu, że za sztywno go trzyma i przenosi drgania na telefon. Ale dobra uwaga, dzięki. Może lepszą opcją byłaby torba/sakwa na ramę? Trzymam w takiej telefon za każdym razem jak jeżdżę, a głównie wybieram lasy i ubite drogi i telefon nigdy nie ucierpiał...
  • Odpowiedz