Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adamieczego: właśnie terrorystyczna rosyjska propaganda twierdzi ze to to samo.
Pracuję niedaleko Wrocławia - bardzo dużo tutaj Ukraińców i nie mogę złego słowa o nich powiedzieć.
Przypominam że to rosyjscy terroryści rozpoczęli wojnę, mordują cywilów, porywają dzieci. Mało tego za liderem tej terrorystycznej organizacji wysłany jest międzynarodowy list gończy.
  • Odpowiedz
@Komorczak: Podajesz przykład anegdotyczny. Normalnych spotkasz po obu stronach, również w Rosji. Jednak statystyki pokazują wzrost przestępczości po najeździe ukraińskich uchodźców do Polski.
  • Odpowiedz
@adamieczego: czyją propagandę?
Na potwierdzenie tego że rosjanie to terroryści jest mnóstwo dowodów. Jak dla mnie starczy samo to że lider tej grupy terrorystycznej jest ścigany międzynarodowym listem gończym
  • Odpowiedz
@Komorczak: Mainstreamową. Netanjahu jest takim samym zbrodniarzem jak Putin, a jego nikt międzynarodowym listem gończym nie ściga. Ściga się tylko tych, którzy są po drugiej stronie. Po naszej ludobójcy mogą być bezkarni. Dlatego takim pelikanom można wcisnąć wszystko, co widać po komentarzach. Gdybyś mieszkał w Rosji, to twierdziłbyś, że Ukraińcy to naziści, w czym jest sporo racji.
  • Odpowiedz
@adamieczego: niestety ale nie mam zamiaru przekonywać Cię do Europejskiego/cywilizowanego podejścia do życia.
Jeżeli terrorystyczną rosja chce zacząć budować swoją reputację niech się wycofa z okupowanych terenów - wszystkich. Wtedy będziemy mogli rozmawiać.
  • Odpowiedz
@Komorczak: Łykasz propagandę i nadal nic nie rozumiesz. Żyj w swojej bańce informacyjnej, tylko nie oceniaj innych swoją miarą. A tym europejskim=cywilizowanym to mnie w ogóle rozśmieszyłeś. Ten obrazek może być podsumowaniem twoich ograniczeń w pojmowaniu świata. Wyjdź gdzieś, zobacz jak ludzie żyją w innych częściach świata i porównaj z Europą. Szczególnie tą uznawaną przez ciebie za cywilizowaną. Akurat Europa cywilizacyjnie tonie. Na własne życzenie, a Polska zamiast cywilizacyjnie się
adamieczego - @Komorczak: Łykasz propagandę i nadal nic nie rozumiesz. Żyj w swojej b...

źródło: bezdomni-protestuja-przed-ratuszem-18-dzielnicy-paryza

Pobierz
  • Odpowiedz
@adamieczego: widzę, że masz swoje zdanie, ale może warto spojrzeć na fakty. Europa, mimo swoich problemów, jest liderem w dziedzinie praw człowieka, wolności słowa i innowacji technologicznych. Może zamiast krytykować, warto docenić to, co mamy.

A jeśli uważasz, że inne części świata są lepsze, to może czas na małą wycieczkę? Zobaczysz, że trawa nie zawsze jest bardziej zielona po drugiej stronie.
  • Odpowiedz