Wpis z mikrobloga

@Markdot: cały czas ten sam prezes. Omijają prawo jak się da, sprawozdań nie składają.

Pytanie dlaczego państwo i KNF Komisja nadzoru Finansowego nic z tym nie robi.

W związku z tym, nie można mówić, że loterie są przeprowadzone zgodnie z prawem jeżeli unikają składania obowiązkowych sprawozdań
  • Odpowiedz
@Markdot: INFLUI nie robiło też 7aut.pl? Wiem, że loteria ojwojtka jest organizowana przez INFLUI. FameGTR było organizowane przez XFUN TECH. Ktoś tam chyba nie lubi jak mu się grzebie w historii, bo 7aut.pl jest zablokowana w web archive, a strona uwalona ( ͡° ͜ʖ ͡°) Lupulos, xfun i influi to firmy jednego gościa https://rejestr.io/osoby/49446/tomasz-chmielewski
47e225fbde01e447c74d3254752fe100 - @Markdot: INFLUI nie robiło też 7aut.pl? Wiem, że ...

źródło: wm

Pobierz
  • Odpowiedz
@10kobla: nie koniecznie,

Odpowiedzialność z przepisu art. 77 ustawy o rachunkowości
Zgodnie z przepisem art. 77 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości kto wbrew przepisom ustawy dopuszcza do:

nieprowadzenia ksiąg rachunkowych, prowadzenia ich wbrew przepisom ustawy lub podawania w tych księgach
  • Odpowiedz
@10kobla: W ogole ciekawe, loterie ogranizuje nowa spolka, a kasa plynie do -> "Pieniądze wysyłasz do: WYDAWNICTWO INFLUI SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ"
  • Odpowiedz
@abad0n: Bo to specyfika loterii promocyjnej. Kupujesz ebook od jednej spółki, ale organizatorem loterii jest inna spółka. Los dostajesz gratis do zakupu ebooka.
  • Odpowiedz
@10kobla: przeciez to samo z siebie brzmi jak niezly przewal. Ciekawe kto w tej spolce ktora jest organizatorem loterii, wniosl to 8 baniek w nagrodach. Wniosl jako co ? aport ? pozyczke ? :D niezle waly sie tam odstawiaja na 100%
  • Odpowiedz
@abad0n: Sprawdzają dość dobrze pochodzenie środków. To musi być dobrze udokumentowane źródło. Udziałowcem jest prezes Mubi. To omijanie prawa, bo monopol na loterię ma totalizator. Sprawdzają organizatora a nie Buddę, bo zaraz ktoś powie, że skoro tak sprawdzają, to budda musi być w 100% czysty.
  • Odpowiedz
@abad0n: prócz kasy na nagrody musisz wyłożyć drugie tyle i wpłacić jako zabezpieczenie loterii. Czyli aby móc ja zorganizować, ktoś musiał wyłożyć 17 mln zł plus koszt organizacji. Nie oszukujmy się, są to gigantyczne pieniądze.

Czekam na nową loterie na powrót. Specialnie z tej okazji wezmę pożyczkę i wszystko wrzucę w losy.
lechiffre_777 - @abad0n: prócz kasy na nagrody musisz wyłożyć drugie tyle i wpłacić j...

źródło: 1000068698

Pobierz
  • Odpowiedz
@lechiffre_777:

prócz kasy na nagrody musisz wyłożyć drugie tyle i wpłacić jako zabezpieczenie loterii. Czyli aby móc ja zorganizować, ktoś musiał wyłożyć 17 mln zł plus koszt organizacji. Nie oszukujmy się, są to gigantyczne pieniądze.

znowu nieprawda. Gwarancja bankowa to produkt kredytowy, wiele agencji ma po prostu udostępniony limit kredytowy pod finansowanie handlu i nie muszą nic wpłacać. Mało tego, taki limit kredytowy można udostępnić innej spółce (tak działają agencje).
  • Odpowiedz
@kapral-wojtek: cóż niby masz jakieś pojęcie i piszesz o legalności przeprowadzonej loterii, jednak chyba nie do końca.

Skoro spółki odpowiedzialne za organizacje unikają jak deszczu złożenia sprawozdań finansowych i co loteria to inna spółka ja organizuje, jednak co warto zaznaczyć, należą do jednej i tej samej osoby.

Warto wspomnieć, że Budda współpracuje z nią od samego początku kanału, czyli mubi i
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: Przecież to ktoś od Lupulusa. Prawie w to uwierzyłem "mogę się przedstawić jako osoba powiązana dość blisko z KAS, a konkretnie z podatkiem akcyzowym i podatkiem od gier."

@kapral-wojtek: To proszę czytać dokładnie. Właśnie o tym pisałem, że organizatorem jest inna firma, bo taka jest specyfika loterii promocyjnej tzn. organizacją zajmują się wyspecjalizowane podmioty. W tym przypadku to oba podmioty są powiązane kapitałowo, ale to nadal nie
  • Odpowiedz