Wpis z mikrobloga

@kapral-wojtek: a i co do uczciwości i pełnej przejrzystości loterii, zarówno poprzedniej 7aut.pl jak i tej nowej 7aut2.pl odpowiedź mi na jedno pytanie.

Dlaczego w regulaminie wartość nagród jest zaniżona i nie uwzględnia ona modyfikacji pojazdów? Przecież to jawne oszustwo, w celu zapłaty niższego podatku od nagród.

Do tego brak sprawozdań jak już wielokrotnie było to poruszane
  • Odpowiedz
@Markdot: poszukałem informacji dotyczących wszystkich zobowiązań organizatora jakie musi spełnić aby otrzymać pozwolenie na przeprowadzenie loterii oraz kar jakie wiążą się za wszelkiego rodzaju nieprawidłowości. Jest ciekawie.

Po pierwsze, o pozwolenie trzeba się starać min 2 miesiące przed terminem planowania loterii, a więc w przypadku 7aut2.pl było to nie wcześniej niż 17 czerwca 2024. Z pełną świadomością mogę powiedzieć, że o stosowne zezwolenie starali się zdecydowanie wcześniej, z uwagi na
lechiffre_777 - @Markdot: poszukałem informacji dotyczących wszystkich zobowiązań org...

źródło: 1000068746

Pobierz
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: ponadto, co należy dokonać, aby móc otrzymać stosowne zezwolenie oraz koszta jakie są z tym związane.

Jak widać na poniżej załączonej grafice, najwyższym kosztem jest sam fakt uzyskania zezwolenia, który wynosi 10% wartości nagród.

W przypadku loterii 7aut2.pl jest to Liczba nagród w Loteri 13 szt., lączna wartość wszystkich nagród w Loterit 7 692 851, 99 zł
lechiffre777 - @lechiffre777: ponadto, co należy dokonać, aby móc otrzymać stosowne z...

źródło: 1000068740

Pobierz
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: podaje podstawe prawną, gdyż nie mogłem edytować już komentarza powyżej

W przypadku 7aut2.pl łączna liczba nagród w Loteri to 13 szt., lączna wartość wszystkich nagród w Loteri to 7 692 851,99 zł brutto.

I tutaj się pojawia problem, gdyż wg filmu promocyjnego na kanale Budda.tv łączna pula nagród to 8,5 mln
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: i tutaj najciekawsze. Wysokość kar za ewentualne nieprawidłowości wynosza maksymalnie 5 krotność wniesionej opłaty za uzyskanie zezwolenia na przeprowadzenie loterii.

Przypominam, że ww koszt to 10% wartości nagród, a więc 769 285,199 zł brutto.

A maksymalna kara jaka może zostać nałożona wynosi 5 krotność tej stawki co w tym przypadku daje kwotę 3 846 425,995 zł
lechiffre777 - @lechiffre777: i tutaj najciekawsze. Wysokość kar za ewentualne niepra...

źródło: 1000068742

Pobierz
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: i jeszcze jedno o czym zapomniałem. Odnośnie nagrody głównej jest więcej nieprawidłowości i błędnych informacji, które przekazuje Budda w materiale promocyjnym.

Wspomina w nim, że powierzchnia działki wynosi 600 m2, podczas gdy wg regulaminu jest to 569 m2.

Kolejna kwestia, wartość nieruchomości. Wg regulaminu jest to 2 125 000 zł brutto + 10 tys zł brutto jako nagroda pieniężna, a w materiale promocyjnym mówi o kwocie 2 350 000
lechiffre777 - @lechiffre777: i jeszcze jedno o czym zapomniałem. Odnośnie nagrody gł...

źródło: 1000068752

Pobierz
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: wartość samochodu Porsche GT3 RS wg regulaminu to 1 630 000 zł podczas gdy na materiale promocyjnym padają z ust Buddy słowa "a za tego prosiaka, zapłaciliśmy jeszcze dodatkowe 2 mln i wpakujemy w niego jeszcze w okolicach 100-150 tys zł"

Mamy tutaj kolejne ogromne rozbieżności dotyczące wysokości nagrody głównej, co jest kolejny raz wprowadzanie konsumenta w błąd.

Na sam koniec Budda podsumowuje wysokość nagrody głównej czyli Porsche GT3 RS oraz
lechiffre777 - @lechiffre777: wartość samochodu Porsche GT3 RS wg regulaminu to 1 630...

źródło: 1000068754

Pobierz
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: myślisz że parapetów Puszki będą interesować takie rozbieżności? Nie sądzę. I tak kupią losy.
Reakcja na poruszenie się po publicznych drogach nie zarejestrowanymi samochodami z założonymi blachami od innych aut była - "przecież nikomu nic się nie stało.. szukacie dziury w całym"
Także chyba szkoda czasu na to. Głową muru nie przebijesz. Pluje swoim widzom w twarz mówiąc że deszcz pada, a oni chcą więcej.
  • Odpowiedz
@kapral-wojtek: w jednym z wpisów udowodniłem, że w materiale promocyjnym wielokrotnie padają z ust Buddy nie prawdziwe informacje odnośnie wartości nagród jak i cech, gdzie są one sprzeczne z regulaminem.

Co jest wprowadzaniem konsumenta w błąd, dotyczącym cech produktu jak i jego wartości i są na to stosowne paragrafy.
  • Odpowiedz
@kapral-wojtek: to że "jako KAS" sprawdzacie, badacie to mnie nie przekonuje, to co napisałeś to tak wygląda idealny świat.
Oczywiście nic nie sugeruje, ale kręcę się trochę po tym świecie i widziałem różne przypadki gdzie osoby czy organizacje, które powinny być świętsze od Papieża nie były i miały swoje za uszami. Poza tym o ile nie jesteś tym co składa podpis na końcu, to warto zaznaczyć że gdyby ktoś
  • Odpowiedz