Aktywne Wpisy
stanley___ +41
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
Ludzie dalej będą mówić, że to wina wysokich cen mieszkań.
#zwiazki #tinder #pieklokobiet #polska #populacja #samotnosc
Wuja mi mówił że kiedyś dzieci robiło się za pomocą elektryczności i pary,
A tak na poważnie to mój pomysł był by taki, jak bym był dyktatorem xD, ograniczyć możliwość studiowania kobietom poprzez zmniejszenie finasowania na kierunki które i tak nikomu w społeczeństwie się nie przydadzą. Albo serio zacząć sprowadzać do polski tylko całe rodziny albo
Ogólna deflacja wykształcenia była by dobra dla wszystkich. Dla mężczyzn też. Bo potem się okazuje że po dobrym technikum ciężko pracę znaleźć w zawodzie.
@kasiknocheinmal: gdyby to była istotna składowa, to afryka i indie nie byłyby przeludnione.
najważniejszym i głównym powodem jest to, że państwo zastąpiło rolę dzieci/rodziny, a gdy posiadanie dzieci nie jest już wyższą koniecznością, to większości się po prostu nie chce.
A w momencie, w którym jesteśmy, każdy chce żyć spokojnie to rozmnażanie się
Rynek matrymonialny to przyczyna braku dzietnosci - gdyby kraj ściągał więcej kobiet do kraju to dzietnosc by się poprawiła
Ja się nie czuje już na siłach by wrócić do pieluch i nieprzespanych nocy. Ekonomicznie to zapewnie doby byt mojemu dziecku, przy 2-3 dzieci byłoby ciężko i nie wiem czy bym podołał.
Widząc tyle samotnych matek to uważam że dużo ludzi nie powinno
a co do tego argumentu, że teraz
Czytaj że zrozumieniem i nie dopowiadaj mi tego, czego nie napisałam. Napisałam, że to istotna składowa, a nie jedyna. Czynników jest więcej, ale gdybym nie miała warunków do dzieci to na pewno bym o nich nie myślała. Nie mam ich z innych
@kasiknocheinmal: przecież niczego nie dopowiedziałem lol. napisałaś ze "teraz jest źle" to istotny czynnik, a ja ci mówię ze ten czynnik ma minimalne znaczenie w ogólnym rozrachunku. co w tym takiego trudnego do zrozumienia.
właśnie tu bo nie napisałam nigdzie, że jest źle (według mnie to w ogóle na posiadanie dzieci powinno być pozwolenie, więc raczej nie upatrywałabym w mniejszej ilości czegoś złego- przecież beneficjenci socjalu nawet jak dorosną to nie zwrócą tego budżetowi), jedynie, że ten czynnik ma znaczenie. A czy duże czy małe to już kwestia danej osoby. Rozsądny człowiek nie
@kasiknocheinmal: Nie, na zachodzie jest tak samo, tylko tam sytuację "ratują" muzułmanie (którzy wcale nie żyją w luksusach),
w Polsce rodzi się za dużo dzieci
@kasiknocheinmal: zaraz po wojnie nie było nic, a ciąży bardzo dużo
sytuacja ekonomiczna nie tłumaczy więc tego zjawiska
@MajorKusiol: bzdury