Aktywne Wpisy
miekki_am +86
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
PotwornyKogut +38
jestem stary... pamiętam np. że na końcu lat 80 po osiedlach jeździli tacy dziadkowie od ostrzenia noży, siekier, nożyczek itp (przynajmniej w mojej okolicy, północna Polska).
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
Melon dostał oficjalne ostrzeżenie od UE, że jak się nie ogarnie z tym fikaniem i szerzeniem prawackich fejkow to mu u-------ą cały rynek UE ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Need: Zesrają się.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Hilalum: typowe pie*dolenie, remontują most to zapytasz czemu nie kopią metra
@Hilalum: bo UE i urszulka z kolegami to Europejska Partia Ludowa. Mowi to panu cos, panie Ferdku?
W tle sa tez interesy transportowe towarow.
https://www.cnbc.com/2023/10/11/europe-gives-zuckerberg-24-hours-to-respond-about-israel-hamas-misinfo.html
@pomidorowymichal1: No tik toka nie mogą używać urzędnicy UE, więc wiedzą, że coś jest z nim nie tak. Natomiast nie chcą uderzać w Tik toka w szerszym kontekście,a czego nie boją się robić Amerykanie. Znając "lobbing" w Parlamencie Europejskim i bliskie stosunki Francji i Niemiec z Chrl ciśniecie tiktoka szybko nie nastapi, a twitter to taki chłopiec do bicia, bo
@djtartini1: skąd znasz lobbing w UE? Byłeś chociaż na wycieczce w Brukseli?
@djtartini1 Chlopiec do bicia czy Musk jest debilem? Facebook, microsoft, amazon jakie niby sa?
@krzywy_kanister: jakieś przykłady?
List jest skierowany do "Mr Musk" od Thierry'ego Bretona, członka Komisji Europejskiej, datowany na 12 sierpnia 2024 roku.
Dotyczy planowanej transmisji rozmowy między kandydatem na prezydenta USA a adresatem listu na platformie X, która będzie dostępna dla użytkowników w UE.
Breton przypomina o obowiązkach wynikających z Aktu o usługach cyfrowych (DSA) dla bardzo dużych platform internetowych, do których zalicza się X.
Podkreśla konieczność ochrony wolności wypowiedzi i informacji, przy jednoczesnym zapobieganiu rozprzestrzenianiu się