Wpis z mikrobloga

Macie pomysł jak znaleźć kierowcę, który bezmyślnie zaparkowal auto wczoraj w Krakowie przy ul.Stradomskiej 8 około godz. 17:00?
Tak mnie zablokował, że wyjeżdżałem ponad 40 minut, rysując przy okazji swój zderzak. Lexus nawet nie tykniety...
Zostawiłem temu komuś karteczkę z prośbą o kontakt, ale olewka.
Nr rej Lexusa: KR2pj69 (wzięty w leasing w ING Kraków).

#krakow
#csiwykop
Emil_L - Macie pomysł jak znaleźć kierowcę, który bezmyślnie zaparkowal auto wczoraj ...

źródło: temp_file8418660498452579364

Pobierz
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
Auto służy do jazdy, więc obijania i rysowania włącznie. Wtedy jest łatwiej bo jak coś takiego Cię spotyka to wzruszasz ramionami i idziesz dalej.
  • Odpowiedz
Ja zaparkowałem prawidłowo,

@Emil_L: to gdzie ty stałeś tym autem?
Wjechałeś w głąb chodnika - parkować można tylko przy krawędzi - i nie mogłeś wyjechać.
  • Odpowiedz
@Emil_L: Punktowanie głupoty drogowej to nie jest "hejt", tylko punktowanie głupoty drogowej. W jaki niby sposób ty tam byłeś wcześniej zaparkowany prawidłowo? Przecież wejść w google i zobaczyć te miejsce to jest minuta roboty. Ładujecie się ty i tobie podobne osoby po same kule przy parkowaniu, a potem ojejciu bo inny drogowy osobnik z dysfunkcją mózgu zrobił tak samo, albo jeszcze gorzej xD
  • Odpowiedz
@Emil_L: 10 minut max wyjeżdżałeś, nie jestem w stanie sobie wyobrażać parkowania w czasie 40 minut xD ewentualnie nie umiesz się posługiwać własnym autem
  • Odpowiedz
  • 16
@Emil_L

PoRD Art. 47. 2. Dopuszcza się, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 pkt 2 (szerokość drogi dla pieszych pozostawionej dla pieszych jest taka, że nie utrudni im ruchu i jest nie mniejsza niż 1,5m), zatrzymanie lub postój na drodze dla pieszych przy krawędzi jezdni całego samochodu osobowego, motocykla, motoroweru lub roweru

Pokaż jak stałeś przy krawędzi jezdni to uwierzę. Jeszcze za jazdę po chodniku powinieneś dostać. Płaczesz że hejt,
  • Odpowiedz
@bugg @dbanel ale to na google maps jest z 2022 roku, ogólnie tam przesunęli i tak jakby nawet na zdjęciu opa jest że teraz na ulicy masz miejsce dla niepełnosprawnych i z tego co pamiętam tylko tam można było parkować ( przynajmniej tak kojarzę z pół roku temu jak szukałem tam parkingu) w praktyce różnie ludzie parkują, no chyba że się mylę w przepisach to mnie musi ktoś poprawić.

Ale
  • Odpowiedz
@Emil_L

Oj ludziska, ostry hejt na mnie jakby każdy wszystko wiedzial...

Ja zaparkowałem prawidłowo, ale zostałem zastawiony z tyłu.

Nie dzwoniłem na straż, bo co by to w sumie dało? Mi się spieszyło, bo miałem przed sobą 250 km, aby odebrać dzieciaki...

Trochę przykro się czyta taki hejt, ale chyba to już znak czasów. Wszyscy
  • Odpowiedz