Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci #wroclaw
Przedstawie wam ciekawy przypadek betonowej histerii. Inwestycja Apartamenty w parku szczytnickim przez Realco wybudowana w miejscu wyburzonego przez nich biurowca z PRL-u. 10 bloków mieszkalnych. Ze strony developera: 133 funkcjonalne mieszkania o zróżnicowanej powierzchni od 41 m2 do 126 m2. W ramach inwestycji powstało 10 budynków o niskiej zabudowie wyróżniających się nowoczesną architekturą. Jestem z osiedla więc docierały do mnie również wieści, że początkowo był plan 12 bloków ale się nie udało. Część ziemi developer dostał od kościoła obok, oczywiście nie za darmo. Rzekomo za dwa apartamenty w tej luksusowej inwestycji. Ceny mieszkań dwa lata temu gdy ruszala budowa wahały się między 26 a 34 tys za M2 XD. Na dzień dzisiejszy 77 mieszkań sprzedanych. Budynki oddane do zamieszkania już pół roku temu. Codziennie mijam to osiedle i muszę powiedzieć, że widziałem dwa razy jak chociaż w 1 z tych 10 budynków świeci się jedno światło. Zero życia, zero ekip wykończeniowych. Od miesiąca stoi jeden zapełniony kontener, no miejsce widmo. Sprzedane w absurdalnych cenach, dla ynwestycji
Pitek12 - #nieruchomosci #wroclaw 
Przedstawie wam ciekawy przypadek betonowej hister...

źródło: temp_file3049788308106254054

Pobierz
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pitek12: Pewnie wszystko wykupione przez grubasów, co to mają w dupie, czy postoi puste rok lub dwa. Choć mam nadzieję, że nie, że to się rentierzy po szkole Midela zakredytowali po korek i teraz nie ma kasy aby wykończyć, ani klienta, który da za to wywrotkę siana xD
  • Odpowiedz
@Pitek12: moze sie jeszcze nie wprowadzili bo cos tam? Tez czasem widywalam takie bloki, ktore byly puste pol roku, a pozniej nagle sie ludzie wprowadzali, moze jakies opoznione odbiory?
  • Odpowiedz
Mnie ta inwestycja bardzo zastanawiała.

Kto normalny wydaje na mieszkanie tam tyle kasy, jak w okolicy pełno willi w lepszych lokalizacjach, o większych metrażach, z ogrodami i za lepszą cenę?
  • Odpowiedz
@Pitek12: Za taką cenę za m2 spodziewałbym się naprawdę prestiżowego osiedla, albo chociaz zaprojektowanego dla spokojnego mieszkania. A tak to nasrali bloków, poobracali w rózne stonry żeby się więcej zmiesciło. Ale co tam, ludzie i tak kupią bo blisko parku xD
  • Odpowiedz
@Pitek12: wszyscy zgasili światło bo zobaczyli że wykopem detektyw się kręci na osiedlu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mnie ta inwestycja bardzo zastanawiała.

Kto normalny wydaje na mieszkanie tam tyle kasy, jak w okolicy pełno willi w lepszych lokalizacjach, o większych metrażach, z ogrodami i za lepszą cenę?

@FlayedOne: blisko hali stulecia więc może ktoś się skusi na nocleg po koncercie
  • Odpowiedz
via Android
  • 15
@kyloe ze strony internetowej developera, zakładka sprzedane + zarezerwowane. Osobiście też znam dwie osoby co tam kupiły mieszkania, więc coś tam schodzi
  • Odpowiedz
@Pitek12: Dodajmy też, że to osiedle jest cholernie brzydkie i nie wiem kto wpadł na pomysł, żeby wkomponowanie tego klinkieru w park to dobrze będzie wyglądać xD

A nowe osiedla długo po oddaniu święcą pustkami, bo remonty. Zwykle zasiedlenie budynku zajmuje ok 2 lat.
  • Odpowiedz
@Pitek12: byłem tak z miesiąc temu i miałem podobne spostrzeżenie, że max jedno mieszkanie na budynek ma jakiekolwiek ślady aktywności np wiadro na balkonie. Straszna pustynia i jak ktoś się prowadzi będzie miał fajne doświadczenie mieszkania w apartamentowcu jednorodzinnym
  • Odpowiedz
ze strony internetowej developera, zakładka sprzedane + zarezerwowane

@Pitek12: Podejrzewałbym że to ściema i imitowanie nieistniejącej sprzedaży, kreowanie FOMO (fear of missing out)

Deweloperzy często tak robią, niekiedy też te niby „dostępne” to najtrudniej sprzedawalne lokale w inwestycji, dopiero jak część z nich się sprzeda, to dodają te „lepsze”

Mieszkam niedaleko i też często tam bywam, tam się nic nie dzieje i nie wygląda to jakby te mieszkania się sprzedawały
  • Odpowiedz
@Pitek12: byłem tam na dniach otwartych to widziałem kto się tym interesuje. Oglądałem kilka mieszkań i widok z okna nie był zły. Okna HS w deweloperce bardzo rzadko spotykane. Klatki schodowe też nieco inne niż zazwyczaj. Ja u siebie wykańczanie zacząłem prawie rok po odebraniu kluczy więc nie dziwi mnie że nie ma tam jeszcze ruchu.

Kto normalny wydaje na mieszkanie tam tyle kasy, jak w okolicy pełno willi w
  • Odpowiedz
via Android
  • 15
Oczywiście trzeba dodać do tego wszystkiego, że taka droga inwestycja wizualnie w ogóle nie dowozi. Budynki same w sobie są przeciętne, a odległość 5-8m między blokami to skandal xd. Płacisz za 50m2 1.5mln zł i możesz zobaczyć co sąsiad gotuje na obiad
  • Odpowiedz
@Pitek12: Tylko jedno 'ale'- jak ktoś wydaje tak gruby hajs na mieszkanie to zapewne nie siedzi po nocach i nie maluje ale ma od tego ekipę która pracuje w dzien.
  • Odpowiedz
via Android
  • 7
@ATAT-2 oczywiście, ale po pół roku na 150 mieszkań, mogłoby się świecić chociaż 1 światło w mieszkaniu. Za dnia też życia tam nie ma
  • Odpowiedz