Aktywne Wpisy

PanTuNieMieszkasz +288
Jestem strasznie przemęczony ale muszę pracować muszę robić nadgodziny, mama ma nawrót raka i inne choroby muszę jej pomóc, ona całe życie mi pomagała jak już martwy stary pijany nie dawał kasy i robiła na 3 roboty żebym miał co jeść. Kto może niech po prostu dobrze o mnie pomyśli i trzyma kciuki żebym miał siłę ogarnąć rzeczywistość i żebym kiedyś w końcu się wysypał. Dziękuję

bar125 +29
Już nie będzie Tomka na następnej pompie na indeksach. Pożegnanie Tomka z tagiem #gielda … Sześćdziesiąt wpisów: 30 wieszczących besse, 29 krach, 1 odbicie, tu też nie trafił, bo przyszły spadki. Kilkanaście lat przepowiadania krachu. Zwolennik 100-letniego długu austriackiego. Powtarzalność omijania hossy przez lata, przez dekadę. Coś niewiarygodnego! Co tydzień siadaliśmy, jak do telenoweli, żeby oglądać jego kreski na wykresach, których nie potrafiliśmy zrozumieć. Fenomen socjologiczny! Ileż rzeczy można było
źródło: 1000024045
Pobierz

Przedstawie wam ciekawy przypadek betonowej histerii. Inwestycja Apartamenty w parku szczytnickim przez Realco wybudowana w miejscu wyburzonego przez nich biurowca z PRL-u. 10 bloków mieszkalnych. Ze strony developera: 133 funkcjonalne mieszkania o zróżnicowanej powierzchni od 41 m2 do 126 m2. W ramach inwestycji powstało 10 budynków o niskiej zabudowie wyróżniających się nowoczesną architekturą. Jestem z osiedla więc docierały do mnie również wieści, że początkowo był plan 12 bloków ale się nie udało. Część ziemi developer dostał od kościoła obok, oczywiście nie za darmo. Rzekomo za dwa apartamenty w tej luksusowej inwestycji. Ceny mieszkań dwa lata temu gdy ruszala budowa wahały się między 26 a 34 tys za M2 XD. Na dzień dzisiejszy 77 mieszkań sprzedanych. Budynki oddane do zamieszkania już pół roku temu. Codziennie mijam to osiedle i muszę powiedzieć, że widziałem dwa razy jak chociaż w 1 z tych 10 budynków świeci się jedno światło. Zero życia, zero ekip wykończeniowych. Od miesiąca stoi jeden zapełniony kontener, no miejsce widmo. Sprzedane w absurdalnych cenach, dla ynwestycji
źródło: temp_file3049788308106254054
Pobierzźródło: temp_file7803086307472170263
Pobierzźródło: temp_file5083807542515412171
PobierzKto normalny wydaje na mieszkanie tam tyle kasy, jak w okolicy pełno willi w lepszych lokalizacjach, o większych metrażach, z ogrodami i za lepszą cenę?
@FlayedOne: blisko hali stulecia więc może ktoś się skusi na nocleg po koncercie
@Pitek12: Skąd dane o ilości sprzedanych mieszkań?
A nowe osiedla długo po oddaniu święcą pustkami, bo remonty. Zwykle zasiedlenie budynku zajmuje ok 2 lat.
@Pitek12: Podejrzewałbym że to ściema i imitowanie nieistniejącej sprzedaży, kreowanie FOMO (fear of missing out)
Deweloperzy często tak robią, niekiedy też te niby „dostępne” to najtrudniej sprzedawalne lokale w inwestycji, dopiero jak część z nich się sprzeda, to dodają te „lepsze”
Mieszkam niedaleko i też często tam bywam, tam się nic nie dzieje i nie wygląda to jakby te mieszkania się sprzedawały