Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
jak to wygląda z l4 w robocie w trakcie szpitalnej wizyty? jak wyjde to mi dadzą ten dokument który przekazuje dalej do kadr czy coś ? po szpitalu ile dni wolnych mi dadzą po operacji przegrody, usunięciu torbieli i małżowinie nosowej .
#medycyna #zdrowie #praca #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: To z automatu idzie przez system do pracodawcy więc nie musisz się bujać w noszenie dokumentów.
A to ile ci dadzą dni wolnych to już zalezy od lekarza ile ustali ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nic nie musisz zanosić.Poinformuj tylko dowolną drogą komunikacji pracodawce o tym, że wystawiono L4, a oni już sobie potwierdzą w zusie i odpowiednio rozliczą.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zwolnienie chorobowe jest wystawiane przy wypisie ze szpitala. Nie musisz nigdzie go zanosić, pracodawca otrzymuje zwolnienia chorobowe w formie elektronicznej. Możesz dostać do miesiąca wolnego jeżeli chirurg tak zadecyduje
  • Odpowiedz
@mirko_anonim szpital wystawia l4 na pewno, jeżeli jest hospitalizacja. Jeżeli to zabieg chirurgii jednego dnia, to z tego co mi wiadomo wcale nie muszą wystawić. Na pewno dopytaj czy jakieś wystawili, jeżeli nie to umów się do lekarza, poz w tym celu- może wystawić zwolnienie do max 3 dni wstecz.
  • Odpowiedz