Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
O co chodzi z tymi tatuażami w Polsce u młodych kobiet? Wam też rzuca się w oczy, ile dziewczyn jest obecnie wytatuowanych? Mam wrażenie, że od jakichś 3-4 lat 90% lasek musi, ale to musi mieć tatuaż. Teraz spotykając się z dziewczyną w wieku 20-24, nie ma sensu pytać, czy ma tatuaż, tylko od razu: jaki i gdzie, bo to, że jakiś ma, to niemalże z góry wiadomo.

Jeśli spotkasz wytatuowanego faceta, to sprawa jest jasna - w około 3/4 przypadków będzie to sebix z motywem "patriotycznym" albo inny patus z tribalem na ramieniu. Jedynie 1/4 przypadków to jakieś normiki, u których w parze z tatuażami idzie najczęściej broda drwala czy piercing.

W przypadku kobiet jest odwrotnie. 3/4 przypadków są to zupełnie normickie laski, które studiują albo pracują gdzieś w korpo, a pozostała 1/4 to karyny, które - sądząc po aparycji - pracują w żabce lub solarium, albo ogłaszają się na roksie.

#tatuaze #przemyslenia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim i każdy jeden jest brzydki jak noc. A w najlepszym przypadku tandetny. Nie stoi za nimi żadna myśl czy inspiracja. Oni po prostu zrzynają jeden od drugiego, jedna od drugiej. Nutki, kwiatki, serduszka, klepsydry, wilki, smoki, łapacze wiatrów, motylki, gwiazdki, tribale. Wszystko to jest brzydkie albo będzie za kilka lat. Czym się kierują ich posiadacze? Ot, nie mam, co zrobić z pieniędzmi, wytatuuję sobie jakiś szit. Najgorsze jest to, że
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: lepiej nie jedź czasem do tajlandii bo będziesz w szoku xd Nawet te laski którym starzy kategorycznie zabraniają oklejają się jakimś gównem jednorazowym jak u nas dawniej były w chipsach tylko trochę większymi. I to najgorzej że kolorowe xd
  • Odpowiedz
Chodzi pewnie o to,że teraz jest na to moda i im się ta moda podoba, więc sobie robią. Raczej nikt się nie decyduje na tatuaż jeśli mu się to nie podoba, bo przyjemność droga, bolesna, a w razie usuwania tak samo, drogo i boli.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): niska samoocena, głównie przez social media - instagram. Im więcej tam postują, tym bardziej p----------e, tym często mają więcej tatuaży. Presja bo koleżanki mają. Często też po różnych "przygodach" sobie coś dziarają.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
Anonim (nie OP): Bo to tępe, konformistyczne istoty nie potrafiące myślec samodzielnie. To jest modne więc podążają za modą, a to, że można od tuszu dostać chłoniaka to co to bydło obchodzi xD
Stwórz kulturę a baby się do niej podczepią, bez względu jak głupia i szkodliwa będzie. Dlatego coraz więcej jest zgodnych ludzi w tym, że kobiety nie powinny mieć absolutnie żadnych praw w społeczeństwie.

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Są jeszcze kobiety bez tatuaży i takiej szukaj. Ja nie rozumiem tej mody, żeby robić sobie jakieś bazgroły na skórze i jeszcze płacić za to grubą kasę. To mnie by musiał ktoś zapłacić ze 100 tys, żebym dała sobie pomazać skórę jakimś paskudztwem.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Chyba nie ma nic gorszego od lasek z tatuażami. Największy red flag z możliwch.

Btw. skąd ty wziąłeś chłopów z patriotycznymi tatuażami? Żyje ponad 30 lat i nigdy takiego nie widziałem u chłopa. Zazwyczaj to zwykłe rękawy ale jakieś gwiazdki na łokciach lub kreski na przedramieniu, ew. coś w stylu jak ma Conor

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): To dotyczy zarówno kobiet, jak i mężczyzn. Ludzi bez bazgrołów ze świecą szukać. Mnie się ta moda nie podoba i nie zrobię sobie tatuażu, ale większość lubi i uważa, że dodaje im to wyjątkowości i charakteru xd. Cóż, Polacy nigdy nie słynęli z dobrego gustu.

· Akcje:
  • Odpowiedz