Wpis z mikrobloga

#pytanie #pytaniedoeksperta #praca #pracadodatkowa #glovo #uber #ubereats #boltfood #biznes #gdansk #trojmiasto

pytanie miraski do kurierów glovo - ile wyciągacie jeżdżąc po gdańsku/trójmieście?

Zamierzam jeździć ok 10h/7 dni w tyg i osiągnąć pułap 10tys zł/mies, wiadomka pewnie lekki multiapping tez bede musial praktykować ale z samego glovo, ile wyciągacie na godzinę żebym mógł sobie pod siebie policzyć?

W jakich godzinach najlepiej jeździć? planuje prawdopodobnie 10-20 - 12-22, lepiej isc 2 godziny szybciej czy zostac 2 godziny dłużej? i jak to wygląda w niedzielę? Też warto jeździć 10h? W porannych godzinach w taką niedzielkę są zamówienia czy celowac w np. 14-24?
Pozdroo
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@dawid131: czemuż to nie super lekka? jeżdżenie luksus, ja tam lubie, pogadasz sobie z ludźmi też spoko, jedyne minusy jakie widze to w-------i klienci na czas oczekiwania i moje w--------e na czas oczekiwania na zamówienie, to też nie taxi że wożę ludzi w moim aucie i siedzie z nimi te 10h, także o ile realne jest te moje założenie że 10k zł/mies. przy co prawda ostrym z--------u po 10/12h dziennie
  • Odpowiedz
@CzTeRyZeRoV8: ja jeździłem autem w dużym mieście za 17h wychodziło mi 400 zł, to za 10 h licz że będzie to 200 zl na czysto, czyli nawet jakbyś jeździł codziennie to maks do 6000 zł dobijesz, ale raczej i to nie bo czasami po kilka godzin możesz stać więc myślę, że góra 4k
  • Odpowiedz
@CzTeRyZeRoV8: popatrz sobie na kurierpedie i kalkulator rozliczeń. Realnie na godzinę zrobisz max 50 zł brutto. I to w porywach chyba że byś potrafił się teleportować to więcej. Jeszcze bardziej realnie to 30-40 zł na h. Przynajmniej takie mam doświadczenia z Wrocławia. Jedno zamówienie oscyluje w okolicach 10 zł brutto. Matematyke pozostawiam tobie.
  • Odpowiedz
@CzTeRyZeRoV8 Warszawa jest 4 razy większa od Gdańska. Ludzie tam mają też zdecydowanie wyższe zarobki i chętniej jadają na mieście. W Gdańsku na mieście jadają turyści - a oni rzadziej zamawiają żarcie.
  • Odpowiedz