Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak zacząć negocjować podwyżkę jeśli pracodawca będzie chciał przedłużyć mi umowę?
Żeby się nie rozmyślili z umową i żeby nie wyjść na roszczeniowego.

Sprawa ma się tak: zaproponowałem na rozmowie nieco niższą kwotę niż proponowali w ogłoszeniu, ale miałem w CV umiejętności, doświadczenie i wykształcenie, którego szukali dodatkowo tyle, ze nie miałem doświadczenia w branży, dlatego wynikła taka decyzja. Szef powiedział, że przewidywana jest podwyżka jak będzie nam współpraca się układała.
Atmosfera jest super, praca jest świetna, lokalizacja tak samo, ale z czasem okazało się, ze sprawdzam się w kilku innych zadaniach i mnie do nich przydzielono. Ogólnie fajnie, ale nie było o tym mowy na rozmowie, a robienie tego to lata mojej nauki, a ludzie prywatnie dużo płacą za taką robotę..
Biorą pod uwagę to, ze się u nich rozwijam i dalej uczę, dlatego też mnie nie cisną, ale też jestem raczej dobrym pracownikiem.
Bardzo bym chciał tu dalej pracować, ale wizja wegetacji z tej wypłaty mnie przeraża, szczególnie że wiem, ze moja praca jest dużo więcej warta, a wiem ile oni jako firma potrafią płacić.

#praca #pracbaza #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach