Aktywne Wpisy

vulcanitu +10
Jakich urazów nabawiliście się za gówniaka? Ja sobie raz napierdzielałem kamieniami w rozbite butelki, no i jeden fragment rozciął mi oko ( ͡° ͜ʖ ͡°) innym razem jak był chyba remont parkingu pod blokiem to taszczyliśmy te sześciokątne bloki, no i jeden spadł mi na nogę, i paznokieć do usunięcia, bolało
skeeto666 +11

Cześć Mirki,
Szukam mieszkania na wynajem w Warszawie i mam problem. Potrzebuję tego mieszkania tylko na 6-8 miesięcy, a niemal wszędzie chcą umowę na min. 12 miesięcy. Chciałam być uczciwa i z góry uprzedzałam, że wynajmę na tyle to słyszałam tylko "Pani, co Pani głowę zawracasz, min. 12 miesięcy a jak nie to mam 10 ukraincow na Pani miejsce". Jestem już wkurzona delikatnie mówiąc i zaczęłam się zastanawiać czy po prostu nie ściemniać, zadbać w umowie o okres wypowiedzenia i wyprowadzić się wtedy kiedy będę potrzebowała. Jednak obawiam się z dwóch powodów: właściciel chce podpisać umowę najmu okazjonalnego u notariusza i bierze kaucję w wysokości jednego czynszu (prawie 4k). Czy coś mi grozi jeśli podpisze umowę i wypowiem ja wcześniej? Nie będzie chciał oddać kaucji? To moje pierwsze samodzielne wynajęcie mieszkania, jestem młodą osobą i 4 tys to dla mnie duzo.
#nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Musisz po prostu od razu prosić o wzór umowy
@mirko_anonim: po pierwsze to jej nie wypowiesz bo jaki sens ma umowa na rok, która można wypowiedzieć
@
Szukaj dalej i czytaj