#przegeyw #motoryzacja Życie mnie ostatnio rozjeżdża, zdrowie szwankuje, praca za marne grosze, która miała być na przeczekanie przeciąga się. A teraz jeszcze mechanik spieprzył naprawę samochodu i po przejechaniu 100 km, mam zgruzowany silnik. Rachunek mam ale gwarancja do bramy, idź do sądu. Nie mam kasy, nie mam samochodu, nie mam jak się poruszać...
@mirko_anonim: jak „mam rachunek” i „gwarancja do bramy i się nie znamy”?
Przeczytaj ten artykuł dla otuchy. Co prawda w sądzie można kopać się latami, ale może gościowi zmięknie rura jak przedstawisz swoje zadania będąc świadomy swoich praw.
✨️ Autor wpisu (OP): @trzaichlac69 póki co ciemna noc przede mną. Spłacam ratę kredytu na remont domu, co miesiąc place czynsz za wynajmowane mieszkanie. Nie mam jeszcze możliwości się przeprowadzić. Brak samochodu powoduje że ciężko mi zarabiać na życie i jeździć do lekarzy. Lekarze oczywiście prywatnie bo NFZ zaproponował mi tylko ćpanie opiatów, zamiast leczenie przypadłości. Odechciewa mi się żyć :(
✨️ Autor wpisu (OP): @NuklearnySzpadel Mechanik stwierdził że od niego wyjechał sprawny. A to że zmieniał pasek klinowy z osprzętem i zostawił koło pasowe z pęknięciem to tylko przeoczenie - chcesz naprawy to plac i płacz. W poniedziałek będę u niego ale mam źle przeczucia
✨️ Autor wpisu (OP): @bubel119 W czasie jazdy rozpadł się pasek klinowy a jego szczątki wpadły w rozrząd i prawdopodobnie go rozsynchronizowały. Pasek, napinacz ,rolka prowadząca były zmieniane - mechanik miał wymienić wszystko co było wymagane.
@mirko_anonim: A zlecałeś wymianę tego pękniętego koła? Trzymaj się mirku, kiedyś po dwóch latach od wymiany rozrządu strzelił mi pasek. Okazało się, że paproch, któremu zlecałem wymianę zostawił starą pompę wody, która się zatarła. Zerknąłem nawet na fakturę i oczywiście na niej była pompa wody wyszczególniona.
✨️ Autor wpisu (OP): @t-tk: Miał wymienić wszystko co podlegało wymianie - wymienili rozrząd z pompą wody, obudowę rozrządu - była pęknięta, napinacz rozrządu, pasek klinowy, napinacz paska, rolkę prowadząca. Widocznie nawet nie obejrzeli tego, bo po pęknięciu paska n aoko było widać że koło pasowe na pompie wspomagania miało bicie. Po to dałem samochód do specjalisty, żeby jako fachowiec ocenił co jest do wymiany i to zrobił.
#przegeyw #motoryzacja
Życie mnie ostatnio rozjeżdża, zdrowie szwankuje, praca za marne grosze, która miała być na przeczekanie przeciąga się.
A teraz jeszcze mechanik spieprzył naprawę samochodu i po przejechaniu 100 km, mam zgruzowany silnik. Rachunek mam ale gwarancja do bramy, idź do sądu.
Nie mam kasy, nie mam samochodu, nie mam jak się poruszać...
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Przeczytaj ten artykuł dla otuchy. Co prawda w sądzie można kopać się latami, ale może gościowi zmięknie rura jak przedstawisz swoje zadania będąc świadomy swoich praw.
póki co ciemna noc przede mną. Spłacam ratę kredytu na remont domu, co miesiąc place czynsz za wynajmowane mieszkanie. Nie mam jeszcze możliwości się przeprowadzić.
Brak samochodu powoduje że ciężko mi zarabiać na życie i jeździć do lekarzy. Lekarze oczywiście prywatnie bo NFZ zaproponował mi tylko ćpanie opiatów, zamiast leczenie przypadłości. Odechciewa mi się żyć :(
─────────
Mechanik stwierdził że od niego wyjechał sprawny. A to że zmieniał pasek klinowy z osprzętem i zostawił koło pasowe z pęknięciem to tylko przeoczenie - chcesz naprawy to plac i płacz.
W poniedziałek będę u niego ale mam źle przeczucia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
W czasie jazdy rozpadł się pasek klinowy a jego szczątki wpadły w rozrząd i prawdopodobnie go rozsynchronizowały.
Pasek, napinacz ,rolka prowadząca były zmieniane - mechanik miał wymienić wszystko co było wymagane.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Trzymaj się mirku, kiedyś po dwóch latach od wymiany rozrządu strzelił mi pasek. Okazało się, że paproch, któremu zlecałem wymianę zostawił starą pompę wody, która się zatarła.
Zerknąłem nawet na fakturę i oczywiście na niej była pompa wody wyszczególniona.
Miał wymienić wszystko co podlegało wymianie - wymienili rozrząd z pompą wody, obudowę rozrządu - była pęknięta, napinacz rozrządu, pasek klinowy, napinacz paska, rolkę prowadząca. Widocznie nawet nie obejrzeli tego, bo po pęknięciu paska n aoko było widać że koło pasowe na pompie wspomagania miało bicie.
Po to dałem samochód do specjalisty, żeby jako fachowiec ocenił co jest do wymiany i to zrobił.
─