Aktywne Wpisy

Tyrande +338
Stare baby (i dziadki) się boją skorzystać z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#olsztyn #strangerthings #heheszki
#olsztyn #strangerthings #heheszki
źródło: image
Pobierz
MonazoPL +85
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz

Oczywiście, żadnych optymalizacji w Czechach czy Estonii, sprawdzana rezydencja podatkowa i obowiązek zatrudnienia tylko na umowie o pracę.
To co mamy deal? xD
#nieruchomosci
źródło: krasonie i kuniewicze
Pobierz@Camel665: pewnie tak (╯︵╰,)
@xevske: no bardzo dużo jeżeli bierzemy się za likwidację niesprawiedliwych przywilejów branżowych
Myślę, że to niesprawiedliwe, że ktoś kto pracuje w kołchozie albo fabryce smrodu płaci takie same podatki jak pracujący w klimatyzowanym gabinecie programista. A o ile trudniej mu uzyskać własne mieszkanie
Zyski z likwidacji ryczałtu i wprowadzenia progresywnego opodatkowania dla IT trzeba przeznaczyć na budowę mieszkań dla najuboższych
@wypopekX: no trudniej, tylko co z tego? IT to chyba najbardziej dostępna do wejścia branża, jedna z niewielu do której można wejść z kapitałem 0 zł i nauczyć się wszystkiego samemu. Możesz jutro napisać program który przyniesie wartość kilku firmom i to sprzedać za czysty zysk, i to jeszcze na, jak sam sugerujesz, preferencyjnych warunkach.
IT nikogo nie okrada, nikomu nic nie
Wiele branz ma ryczałt, ale niewiele branż ma tak nisko ryczałt jak IT
Zwolenników samoopodatkowania zachęcam do konkretniejszego rozpoznania zawsze. W
@wypopekX: xd
@yet_another_user: nie no wszyscy prywaciarze to złodzieje i żadne ulgi nie są potrzebne. Co z tego, że to motor napędowy gospodarki. Prywaciarz jest zły, bo się może dorobić złodziej.
Po tym co na temat ekonomii wypisuje tu mick to takie wpisy mnie nie dziwią. Gorzej, że OP ma te same prawa wyborcze.