#pralka #agd #hydraulika #hydraulik Yeebie z pralki grzybem/zgnilizną. Myłem ją trzema różnymi płynami do mycia pralek, tak samo przy uzyciu sody, wszystkie uszczelki wyczyściłem, filtr wyjąłem i tak samo umyłem. Jest jeszcze jakaś opcją którą można zrobić samemu czy już tylko magik od pralek i jej i szukanie winowajcy? Rurka odpływowa tworzy „syfon” więc to nie jest cofanie z kanalizacji + wyciągałem ją i wcale z odpływu tak nie wali ( ͡°͜ʖ͡°)
@Filipino7 Jak soda nie działa to wlej parę litrów octu i daj najwyższą temperaturę. Tylko nie dodawaj sody wtedy, bo będzie dużo piany, a obie substancje się wyzerują.
@sberatel jak kołnierz bębna to jest to pod uszczelką przy drzwiach to na tyle ile odginałem to nic „grzybowego” nie widze :( @Tytanowy_Lucjan pare litrów tzn. 3/5/9? Wlewać bezpośrednio do bębna czy do szufladki?
@Filipino7 No ze trzy litry minimum. Ale ocet jest tani to walnij 5. Ja tak się już w dwóch pralkach pozbyłem śmierdzącego problemu. Lej bezpośrednio do bębena i do szufladki
@Filipino7 jedynie w odpływie w kierunku filtra. A masz tam prawidłowy syfon na odpływie? Nie bije Ci zwyczajnie z kanalizacji jak nie zasyfonowania na wężu czy poza nim?
@Filipino7: ocet raczej nie pomoże, prędzej pralkę zepsuje. Jest jeden sposób: wybielacz chlorowy w komorę 1 (gdzie proszek) i pranie na 90 stopni. Tylko za wyrządzone szkody i zatrucia chlorem nie odpowiadam. Raz to zrobiłem, finał był taki że pralka pół roku yebala chlorem, ale żadnego innego smrodu nie było. Teraz najpierw bym sprawdził środek do czyszczenia pralek, potem duże opakowanie wybielacza tlenowego (zamiast proszku) a chlor to już nie
@Filipino7: czyszczenie filtra i pranie na najwyższej temperaturze z kapsułkami od zmywarki. Z mocniejszych środków to Tenzi Truck Cliner wszystko wyżera ;)
Posłuchałem @Tytanowy_Lucjan wlałem octu tak z litra (chciałem trzy ale żona krzyczała, że chyba oszalałem ( ͡°͜ʖ͡°). Póki co nie capi i jest git :) Także podziękował!
@Filipino7 Co prawda sprawdziłem potem to info o szkodliwości octu na aluminum i coś w tym jest, ale myślę, że używany z głową i sporadycznie jest akceptowalny. Jeszcze żadnej pralki tym nie rozwaliłem, a robiłem tak co 2-3 miesiące na 6 pralkach z jakimi miałem do czynienia.
Zbiornik Racibórz Dolny, różnica dwóch dni. Jutro zapowiada się kluczowy dzień, aktualnie ciężko tam dojechać na rowerze. Jutro prawdopodobnie również tam będę i zrobię kolejne zdjęcie. #powodz #raciborz #zbiornik #opole #wroclaw #kedzierzynkozle
@Tytanowy_Lucjan pare litrów tzn. 3/5/9? Wlewać bezpośrednio do bębna czy do szufladki?
Raz to zrobiłem, finał był taki że pralka pół roku yebala chlorem, ale żadnego innego smrodu nie było.
Teraz najpierw bym sprawdził środek do czyszczenia pralek, potem duże opakowanie wybielacza tlenowego (zamiast proszku) a chlor to już nie
Jeszcze żadnej pralki tym nie rozwaliłem, a robiłem tak co 2-3 miesiące na 6 pralkach z jakimi miałem do czynienia.