Wpis z mikrobloga

@dobry-informatyg: większość osób jakie znam tak robi. praca po pracy w tym zawodzie to norma.
chociażby te słynne "w końcu weekend i nareszcie mogę programować to co ja chce, a nie co szef mi każe".
  • Odpowiedz
@dobry-informatyg: bo Ty tak nie robisz to automatycznie znaczy, że nikt w tej branży nie klepie po godzinach? Tutaj głównie piłem do tego, że ludzie stereotypowo myślą o IT „pracuje 3h dziennie zdalnie, nie mam studiów i zarabiam 20k miesięcznie” - no tak to nie wygląda XD

Jak siedzisz w jednym januszexie 10 rok, nie planujesz zmienić firmy, więc nawet do rekrutacji nie musisz się przygotowywać to tak jest
  • Odpowiedz
@dobry-informatyg: programiści, którzy myślą, że są bogami życia, bo nie zawsze muszą pracować 8h dziennie, mają bardzo ograniczone umysły i są oderwani od rzeczywistości. mało gdzie trzeba faktycznie pracować cały czas przez te 8h, prawie wszędzie jest czas na #!$%@? się, może pomijając jakieś fabryki. taki 24 latek po studiach idzie do pierwszej firmy IT i odkrywa, że nie musi tak #!$%@?ć jak się spodziewał i potem pisze takie głupoty
  • Odpowiedz
@xxdakee: typie, ty napisałeś, że trzeba chodzić na konferencje lub je oglądać żeby nie wypaść z obiegu xDDDDD.

Jak siedzisz w jednym januszexie

standardowo, jak się nie zgadzasz z moją gównianą opinią, to pewnie pracujesz w JANUSZEXIE xDDDD. Niektórzy po prostu mają pracę, która ich rozwija i
  • Odpowiedz
praca po pracy w tym zawodzie to norma.

@ly000: To nie jest norma. Mam 10 lat pracy za soba, poznalem w roznych robotach blizej lub przelotnie setki jak nie tysiace ludzi - w wolnym czasie programowalo moze 1%. Ludzi dla ktorych programowanie bylo jednoczesnie jedynym hobby i praktrycznie tylko to robili w wolnym czasie moge policzyc na palcach jednej reki.

Reszta sie rozwija w godzinach pracy albo wcale.

Jak programowanie
  • Odpowiedz
@dobry-informatyg: prawda jest taka że w każdym zawodzie jak chcesz być w topce to musisz robić po godzinach. Dlaczego jeden lekarz jest internistą w jakiejś zapyziałej przychodni a ktoś inny jest szanowanym kardiochirurgiem i występuje w mediach i na konferencjach? Ten drugi miał fart?
  • Odpowiedz