Wpis z mikrobloga

@JednaZTychPrzekletychBestii: @szyna18 no własnie, dzisiaj ja byłem tym z prawej strony i wjechałem na skrzyżowanie, bo moja prawa była wolna i o mały włos miejscowy Janusz by we mnie wjechał. Argumentował, że ponoć tej drogi 10 lat temu nie było :) a każdy z okolicznych domostw przyzwyczaił się, że ta ul. Kaczyńska to "główna".
  • Odpowiedz
@JuliuszCheedar: az sie cofnalem do skrzyzowania wczesniej, by zibaczyc czy tam nie postawili znaku pierwszenstwa. No i nic nie bylo, wiec z prawej mial pierwszenatwo (zreszta jakby postawili pierwszenstwo, to ta z prawej mialalaby ustap, ale lepiej sprawdzic, nie takie rzeczy sie w tym kraju dzialy). A Janusze maja w dupie, przeciez jedzie wieksza droga wiec ma pierwszenstwo :P
  • Odpowiedz
@JuliuszCheedar: generalnie to jest nieprawidłowe oznakowanie. Bo weźmy za przykład, że wjeżdżasz na tę drogę stąd:

https://www.google.com/maps/@52.4734376,17.2740762,3a,75y,321.43h,83.79t/data=!3m6!1e1!3m4!1s7-XF6InfdRwdbP9prTB6BQ!2e0!7i13312!8i6656?coh=205409&entry=ttu

Skręcasz w lewo, wjeżdżasz na drogę z pierwszeństwem i jedziesz nią cały czas prosto i żaden znak nie odwołał przecież twojego pierwszeństwa, nie ma żadnej informacji na ten temat. Skąd masz wiedzieć, że tamci po prawej też nie mają żadnego
Krupier - @JuliuszCheedar: generalnie to jest nieprawidłowe oznakowanie. Bo weźmy za ...

źródło: Bez nazwy

Pobierz
  • Odpowiedz