Aktywne Wpisy
thorgoth +263
Sopot mistrzem Polski. Dzietność w wysokości 0,69, najniższa w kraju, blisko najniższej w Europie. Owacje, oklaski, medale dla Sopotu.
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
kuba181797 +6
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
Oczywiście nie posądzam nikogo o kradzież, aczkolwiek jeżeli rower nie wróci dziś na swoje miejsce, poszukiwaniem zajmą się odpowiednie służby. Jeżeli rozpoznajesz się na tym nagraniu, zwróć rower. Jeśli rozpoznajesz kogoś ze znajomych, poinformuj go tym że najprawdopodobniej "się pomylił" i zabrał nie swój rower.
Uwaga. Rower należy mojego kolegi, który jest kurierem rowerowym.
Twoja twarz jest widoczna na filmie. Nagranie widziało też paruset kurierów...
https://streamable.com/46d0r8
https://streamable.com/su4l3m
#csiwykop
teraz to już na bank ma pełne gacie
Już jednego złodzieja rowerów posadziłem i odsiedział swoje ;)
Nie no nie wygląda jakby się potknął i przypadkiem pojechał na nim do domu. Lamus jest zwykłą złodziejska parowa. Pewnie mu brakło butelek na wymianę do browara. Wygląda na takiego co rachunek w zk ma już otwarty więc jak go złapią to może będzie recydywa. Za to trzymam kciuki ( ͡º ͜ʖ͡º)
Pytam, bo pisałeś coś o jakiejś pomyłce...
( ͡º ͜ʖ͡º)
@Slabegeny: Za ile by nie był, to czyjaś własność. Mogę Ci coś p------ć jeżeli jest tanie?
@mp0011: I kurier nie wie co to kłódka do roweru? Przecież tu wyraźnie widać, że nawet g---o-linką ze zdjęcia nie był przypięty.
@Slabegeny: no i co w związku z tym? Jakoś złodziej nie pogardził.
Wiem że to głupie, ale ekonomika jest tak: zapinka jest drozsza niż rower, a czas wyjęcia jakiegoś u-locka, znalezienia miejsca do przypięcia, przejścia to kilkadziesiąt sekund. Liczmy minuta. Masz dziennie 30 dostaw, to 60 miejsc. 60 miejsc to 120 otwarć lub zamknięć.
120 razy minuta dziennie poświęcona na
Szkoda, że w kiblu 35 minut wszystkie podliczenia przyśpieszonych sekund szły się j---ć :D
Nie mówię, że to źle, po prostu tak mi się od razu skojarzyło po