Wpis z mikrobloga

Serdeczny apel do typa z Pragi, który "przypadkowo" wziął nie swój rower spod baru chińskiego na Radzymińskiej 93 w Warszawie.

Oczywiście nie posądzam nikogo o kradzież, aczkolwiek jeżeli rower nie wróci dziś na swoje miejsce, poszukiwaniem zajmą się odpowiednie służby. Jeżeli rozpoznajesz się na tym nagraniu, zwróć rower. Jeśli rozpoznajesz kogoś ze znajomych, poinformuj go tym że najprawdopodobniej "się pomylił" i zabrał nie swój rower.

Uwaga. Rower należy mojego kolegi, który jest kurierem rowerowym.
Twoja twarz jest widoczna na filmie. Nagranie widziało też paruset kurierów...

https://streamable.com/46d0r8
https://streamable.com/su4l3m

#csiwykop
mp0011 - Serdeczny apel do typa z Pragi, który "przypadkowo" wziął nie swój rower spo...

źródło: 5852720250741704564

Pobierz
mp0011 - Serdeczny apel do typa z Pragi, który "przypadkowo" wziął nie swój rower spo...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 35
@vieniasn: Wiesz - jeżeli był kiedyś karany, może ma jakieś zawiasy, albo coś... to rozpoznanie go przez policję ze zdjęcia nie jest trudne.

Już jednego złodzieja rowerów posadziłem i odsiedział swoje ;)
  • Odpowiedz
@mp0011

Oczywiście nie posądzam nikogo o kradzież

Nie no nie wygląda jakby się potknął i przypadkiem pojechał na nim do domu. Lamus jest zwykłą złodziejska parowa. Pewnie mu brakło butelek na wymianę do browara. Wygląda na takiego co rachunek w zk ma już otwarty więc jak go złapią to może będzie recydywa. Za to trzymam kciuki ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Daleth2202 nie przesadzaj prawie 17 lat temu z------i mi telefon z ręki na ulicy. Tydzień później trafiłem typa na innej ulicy i zadzwoniłem po bagiety. Zapieli mu łapy na plecach przywieźli na dołek. Okazało się że miał zawiasy i poszedł w pasiak na parę lat. Ja miałem satysfakcję i zwrot hajsu za telefon a on dodatkowo komornika bo koszty sądowe do tego też doszły xD chłopak miał ze 20 lat mam
  • Odpowiedz
  • 4
@chaszczyk: W tym kraju posądzenie o kradzież, albo napisanie o kimś wprost "złodziej" jest zagrożone większą karą niż odjechanie cudzym rowerem. Tam nawet nie ma progu 800pln. Jedynie co, to kolega nie ma na czym pracować ;)
  • Odpowiedz
  • 4
@kolejne_juz_konto: też jestem kurierem, rower mam warty 50x więcej i w takich miejscach zapinam tylko na podkowę (łańcuch pod centrami handlowymi itp).

Wiem że to głupie, ale ekonomika jest tak: zapinka jest drozsza niż rower, a czas wyjęcia jakiegoś u-locka, znalezienia miejsca do przypięcia, przejścia to kilkadziesiąt sekund. Liczmy minuta. Masz dziennie 30 dostaw, to 60 miejsc. 60 miejsc to 120 otwarć lub zamknięć.

120 razy minuta dziennie poświęcona na
  • Odpowiedz
@mp0011: O chłopie, sroga matma leci. Uwielbiam takie przeliczniki, w firmie juz miałęm takiego po wymianie pewnych podzespołów w kompie dodawał sekundy/minuty i przeliczał na dni. Finalnie wiadomo, że po czasie c---a z tego było, ale jednak fajnie to brzmiało na forum.

Szkoda, że w kiblu 35 minut wszystkie podliczenia przyśpieszonych sekund szły się j---ć :D

Nie mówię, że to źle, po prostu tak mi się od razu skojarzyło po
  • Odpowiedz