Aktywne Wpisy

r5678 +11
17h temu widziałem wpis mirka który mieszka w domu i ogrzewa się piecem do którego trzeba wrzucić drewno. Ciekawiła mnie jedna rzecz ale mi nie odpisał. Może inni co mają takie piece odpiszą?
Chodzi o załadunek drewna, serio przy takim piecu można wrzucać po jednym drewienku i nie ma żadnego podajnika żeby nawalić w niego drewna na tydzień i zapomnieć?
#dom #ogrzewanie
Chodzi o załadunek drewna, serio przy takim piecu można wrzucać po jednym drewienku i nie ma żadnego podajnika żeby nawalić w niego drewna na tydzień i zapomnieć?
#dom #ogrzewanie
źródło: Screenshot 2024-12-09 at 11-08-02 Profil @r5678 Wykop.pl
Pobierz
mickpl +165
Większość programistów niczym nie różni się od pana z mema, który pracował w zakładzie ganków stalowych. Całe życie klepią ten sam kod w jednym it-kołchozie i w jednej technologii, a teraz jak są zwolnienia to nie wiedzą co ze sobą zrobić XD
#pracbaza #programowanie
#pracbaza #programowanie

Tu nie ma z czym dyskutować.
Więc przestańcie zwalać swoją własną degenerację na polityków, pieszych i rowerzystów i po prostu zacznijcie w końcu jeździć zgodnie z przepisami.
#samochody #drogi #prawojazdy #polskiedrogi
źródło: z27818982IH
Pobierz@miku555
zaplacilem za caly obrotomierz/predkosciomierz i bede uzywal calego zakresu ich pracy.
P--------o. Odkąd zmieniły się przepisy dotyczące przejścia przez pasy ludzie przestali myśleć i wpieprzają sie pod auta bo głowy nawet nie podniosą żeby zerknąć czy coś jedzie. Przykładowa sytuacja z wczoraj. Stoję na światłach- czerwone bo jedzie tramwaj. Bezpośrednio za torami są pasy z przejazdem rowerowym. Zielone światło ruszamy. Auto przede mną wolno przejeżdża przez pasy i widzę jak z około 30 metrów po drodze rowerowej zap****** gość na hulajnodze
A wszyscy co w niku mają 555 to nie są zbyt bystrzy.
@VZee: Bo to generalnie prawda. Infrastruktura i współpraca pieszych i kierowców jest ważna. Problem polega na tym, że niektórzy kierowcy wychodzą z założenia, że w obliczu braku tych rzeczy i tak trzeba ryzykować, bo statystycznie się to bardziej opłaca niż po prostu
Ale przecież to prawda, auta posiadające duży zapas mocy są bezpieczniejsze
@Szalom: A czym się mają ''poprawić te statystki''? Fiatem Pandą czy Tipo z tragicznym przyspieszeniem.
@mlodir: Oczywiście, że da się to zmienić. Problem jest taki, że nikomu na tym
Obecnie posiadam 374 konne auto z 500nm momentem ale wcześniej miałem 200 konne auto z 400nm momentem obrotowym i moim zdaniem są to wartości ktore umożliwiają bezpieczną jazdę w mieście jak i w 99% przypadków na autostradzie.
Uważam natomiast że auta które posiadają około 100KM są po prostu niebezpieczne (już pomijając wagę).
Dodajmy do tego fizykę - pieszy przy spotkaniu z samochodem ma nikłe szanse na wyjście bez szwanku. Po spotkaniu z rowerzystą mówimy raczej o obopólnych potłuczeniach.
A ty wklejasz jakichś pedalarzy myśląc, że cokolwiek udowodniłeś
@miku555: daj te statystyki.
@miku555: mówisz o tych Polakach którzy przyjechali tu po inwazji Rosji?