Aktywne Wpisy
Eliade +2
lossless 0
Mirki mam taki mały problem ale bardziej natury czysto ludzkiej. Otóż dostałem kilka dni temu nowy PR do swojego projektu open source, ale raczej będę zmuszony go odrzucić no bo tak:
- nie działa
- kod jest c-----o napisany
- w ogóle się nie wpisuje w obowiązujące konwencje (tu akurat trochę moja wina, mogłem lepiej napisać dokumentację)
- zaproponowane featury i tak będą bezużyteczne w nowym releasie
No
- nie działa
- kod jest c-----o napisany
- w ogóle się nie wpisuje w obowiązujące konwencje (tu akurat trochę moja wina, mogłem lepiej napisać dokumentację)
- zaproponowane featury i tak będą bezużyteczne w nowym releasie
No
Od 4 lat mam na karku tłuszczaka. To faktycznie nie jest groźne, ale wkurzające. Cały czas, kiedy przy okazji innych wizyt prosiłem o jego usunięcie, lekarze mi mówili, że nie ma co tego usuwać, że "ten typ tak ma" i inne bzdety.
Aż urósł na tyle, że zaczął wszystko naokoło uciskać i po prostu boli. Nie n------a, ale boli, po prostu.
Położyć się na plecach nie mogę bez kombinacji, bo boli. Oprzeć się na fotelu prosto nie mogę, bo boli. Mocniejszy ruch głową boli.
W końcu dostałem skierowanie do chirurga. Ale oczywiście nie ma tak lekko. To, co 3 lata temu byłoby małym nacięciem i wyjęciem guza w gabinecie zabiegowym, obecnie wymaga USG do oceny jak to ciąć, bo oczywiście urosło na tyle, że mogło się rozpychać między mięśniami, i najpewniej skończy się na bloku operacyjnym.
I żeby jeszcze to dało się jakoś szybko zbadać i usunąć. USG mam za j----y miesiąc, bo nigdzie nie udało mi się na razie znaleźć szybciej, nawet prywatnie. A potem ileś czasu czekania na usunięcie tego gówna. I ciągły ból i dyskomfort przez ten minimum miesiąc.
#lekarz #medycyna #zdrowie #tluszczak #zalesie
Jako chirurg nieludzki też mi się nie chce usuwać tłuszczaków, bo to głównie problem kosmetyczny. Twój może i przestał być kosmetyczny, ale jak Ci zależy na czasie i jakości to idź do chirurga medycyny estetycznej.
A "to nic takiego" usłyszałem od co najmniej 4 różnych internistów (przy okazji innych wizyt), dermatologa i chirurga (w czasie wycinania czyraka obok). To w końcu uwierzyłem, skoro 6 lekarzy mówiło to samo.
@podomka: nie wiem, mówię to, co słyszałem od lekarzy. Spodziewam się, że po wycięciu zostanie to zbadane. To kolejny z powodów, dla których nie chcę czekać i będę szukać czegokolwiek, byle zrobić to szybciej.
@podomka: pojęcia nie mam. U chirurga
@podomka: właśnie teraz, kiedy udało mi się w końcu doprosić leczenie tego, chce to