Aktywne Wpisy

nigdypoalko92 +121
Pytanie od innych mirków z #rodzicielstwo. Też sie tak stresowaliscie? Ja w sumie wgl do momentu az nie trafiłem przed te drzwi i zaczelo do mnie docierac co sie dzieje. Ale mimo wszystko troszkę #chwalesie ze mogę dołożyć mała cegiełkę w celu poprawienia demografii w tym kraju( ͡~ ͜ʖ ͡°) #dzieci #szpital #porod #ojcostwo
źródło: 1000001228
Pobierz
HajlaBalajla +14

Od 4 lat mam na karku tłuszczaka. To faktycznie nie jest groźne, ale wkurzające. Cały czas, kiedy przy okazji innych wizyt prosiłem o jego usunięcie, lekarze mi mówili, że nie ma co tego usuwać, że "ten typ tak ma" i inne bzdety.
Aż urósł na tyle, że zaczął wszystko naokoło uciskać i po prostu boli. Nie n------a, ale boli, po prostu.
Położyć się na plecach nie mogę bez kombinacji, bo boli. Oprzeć się na fotelu prosto nie mogę, bo boli. Mocniejszy ruch głową boli.
W końcu dostałem skierowanie do chirurga. Ale oczywiście nie ma tak lekko. To, co 3 lata temu byłoby małym nacięciem i wyjęciem guza w gabinecie zabiegowym, obecnie wymaga USG do oceny jak to ciąć, bo oczywiście urosło na tyle, że mogło się rozpychać między mięśniami, i najpewniej skończy się na bloku operacyjnym.
I żeby jeszcze to dało się jakoś szybko zbadać i usunąć. USG mam za j----y miesiąc, bo nigdzie nie udało mi się na razie znaleźć szybciej, nawet prywatnie. A potem ileś czasu czekania na usunięcie tego gówna. I ciągły ból i dyskomfort przez ten minimum miesiąc.
#lekarz #medycyna #zdrowie #tluszczak #zalesie
@zrobie_tu_porzadek_ Bez badań obrazowych skąd masz wiedzieć że to tłuszczak? I czy nacieka inne struktury? Diagnostycznie rezonans jest jak najbardziej na miejscu.
1. Jakiekolwiek przekroczenie poziomu skory przez kosmetologa (a już w ogóle kosmetyczki wg ciebie) to prokurator.
2. Tak robi się Mr wielu okolic u osób z licznymi tłuszczakami bo jakbyś poczytał coś więcej
Hist-pat można zrobić tylko przy wycięciu chirurgicznym, bo metody przeze mnie wskazane wypalają zmianę i nie ma materiału do badania.
Pewnie najlepiej byłoby wszystkie zmiany na ciele wycinać w ten sposób i na wszelki wypadek robić hist-pat, ale tak się w prawdziwym życiu nie robi przy malutkich zmianach.
Op
Czyli wg ciebie chirurdzy tną wszystko jak leci a martwią się dopiero jak hist-pat wyjdzie zły? Iks k.. de xD
dobra kończę tą dyskusję bo jestem pewny że jesteś osobą co liznęła trochę wiedzy medycznej ale z prawdziwą medycyną ma niewiele jeszcze wspólnego. Skończ studia, popracuj i możemy wrócić do dalszej rozmowy bo ta nie ma sensu
Pacjenci, co do których istnieje podejrzenie nowotworu, mają szczególne uprawnienia w dostępie do szybkiej diagnostyki i leczenia. Jeśli lekarz podstawowej opieki zdrowotnej na podstawie wykonanych badań uzna, że istnieje podejrzenie choroby nowotworowej i konieczne jest skierowanie pacjenta do określonego specjalisty, wydaje kartę diagnostyki i leczenia onkologicznego, tzw. DiLO. Karta ta należy do pacjenta, zastępuje skierowanie i dokumentuje cały proces diagnostyki i leczenia.
Kartę
@zrobie_tu_porzadek_: trochę źle opisałem ten ból, a i wczoraj lekko przesadziłem. Sama zmiana nie boli. To, co się dzieje, to jak np. oprę się na krześle, czy położę na plecach, to tak jakby "wciska" się to w mięsień pod spodem i boli ten mięsień właśnie. Dzisiaj od rana siedzę we w miarę neutralnej pozycji,
Też mam takie coś do wycięcia w dwóch miejscach. Jedziemy razem Mirku?