Wpis z mikrobloga

Cześć , poleci ktoś jakąś dobrą pralkę do domu jednorodzinnego? Budżet to tak 2-2.5K maks. Albo na co zwrócić uwagę przy wyborze pralek? Przekrój na rynku jest ogromny. Różowa patrzy głównie na wygląd by była już do łazienki za rok , która będzie remontowana.
#pralka #agd #pralki #elektronika #lazienka #pytanie
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Podstarzaly_Mandalorianin: sprawdz sobie poziomica czy jest postawiona idealnie prosto - jak nie, to wyregujul nozki. Ja mam 1400 obrotow w mojej i tez halasowala, zanim jej nie postawilem prosto. Czasem roznica paru milimetrow moze wplynac na glosnosc.
  • Odpowiedz
@Boroova: dzięki, niestety, sprawdziłem i mniejszą poziomicą i długą łatą... trochę się poprawiło, ale niestety, nie udało się wyeliminować głośnych dźwięków. Cóż, trudno, darmo, przymykamy drzwi w razie czego i tyle, te parę db w stosunku do oszczędności na wodzie jest małą ceną - odkąd zmieniłem pralkę na obecną to mam średnio około o 1/4 mniejsze zużycie wody. W domu gdzie bardzo dużo się pierze (kto ma dzieci i zwierzęta
  • Odpowiedz
@michals412: a ktoś inny z pralki samsunga.
Ja wziąłem PRALKA F4W9072YP LG
Ale dostawę zaplanowałem na koniec miesiąca. Natomiast widziałem ją u znajomego po zakupie i on twierdzi, że pracuje cicho. Bo rozumiem, że do tego pijesz, bo zdarza się że niektóre pralki hałasują nadmiernie. W przypadku LG jest to o tyle dziwne, że bęben jest sprzegniety na sztywno wałem z silnikiem, a nie jak w przypadku wielu tanich konstrukcji
  • Odpowiedz