Aktywne Wpisy
NadwornyPanicz +19
Może niektórzy dostaną piany przez ten wpis, no ale trudno. Żeby zrozumieć, dlaczego kawka w Polsce kosztuje 20 złotych, wystarczy wyjść w zwykły dzień roboczy - w ciągu dnia - na miasto/dzielnicę/osiedle i pochodzić po różnych lokalach gastro, kawiarniach, ciastkarnio-kawiarniach itd. Jeżeli znajdziecie kogoś w środku, to będzie sukces. W takiej kawiarence/ciastkarni obok mnie dopiero po południu robi się ruch. W ciągu dnia ktoś tam wpadnie i kupi raz na pół godziny.
źródło: image
Pobierz
sztywny_misza +24
źródło: IMG_8271 (1)
Pobierz

Mirki, pytanie do tych co się rozwodzili i mieli wcześniej intercyzę (przed zawarciem małżeństwa).
Czy w przypadku braku dzieci (braku kościelnego) i dosyć krótkiemu małżeństwu (mniej niż 5 lat), jest szansa na brak alimentów?
Oczywiście rozumiem, że musi być to za porozumieniem stron. Tutaj jest wielką niewiadomą jak ona zareaguje. Zastanawiam się czy są jakieś powody które mogłyby być uznane przez sąd za kwalifikujące się do rozwiązania małżeństwa za porozumieniem stron. Bo przecież nie można się zmuszać do uczucia albo być mimo braku?
Nie było zdrady itd. Uczucie wygasło i po prostu tego nie widzę. Próbowałem rozbudzić uczucia ale tego po prostu nie ma. Bywa.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek rady.
#rozwod #depresja #malzenstwo #prawnik
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Aby coś takiego w ogóle uzyskać by musiał być rozwod z twojej winy.
Najczęściej ludziom nie chce ciągać się po sądach tylko ch a szybko zamknąć temat i się rozejść w spokoju.
@rol-ex dlaczego bait? Czy znasz rzeczywistość polskich sądów? Pytam się bo nie wiem jak absurdalnie może być. Dwóch