Wpis z mikrobloga

@karmazynowy_piekarz: tak, zakup własnego mieszkania bez kredytu to bardzo dobra decyzja życiowa. Mieszkać gdzieś trzeba. Z drugiej strony mamy garstkę jakichś odklejeńców, którzy wylewają swoją frustrację. I wiesz co? Been there, done that. W końcu kupiłem i nigdy moje życie nie było spokojniejsze - pomimo kredytu, który zdaniem niektórych z tagu to supeł na szyje :). Więc tak, zakup włąsnego mieszkania, szczególnie za gotówkę, to bardzo dobry ruch. Oczywiście jako
  • Odpowiedz
@opewnieJerzy: ten remont to hvujowa sprawa, ale za to sam fakt że kupuje materiały, remontuje sam z ojcem od zera (elektryka, hydraulika, C.O ) i tym sobie konkretnie podwyższam wartość kwadratu, jest mega. Znasz mieszkanie na wylot bo sam je zrobiłeś, i potem jak przyjdzie ktoś na oględziny, to elegancko rzucasz informacjami nawet o tym jaką moc masz przyłącza do mieszkania i czy licznik masz pod trójfaze itd. Nic mi
  • Odpowiedz
@tymoteusz-klinkiewicz: Zawsze zazdrościłam takich umiejętności i fajnego ojca ( ͡° ͜ʖ ͡°) U mnie niestety wszyscy dwie lewe ręce, tylko wymądrzać się potrafią( ͡° ʖ̯ ͡°) Jakbym kupiła taką wielką płytę, to drugie tyle bym musiała wydać na wszelkiej maści fachowców.
  • Odpowiedz