@ryfke: może nie rozumiem jakiegoś tagowego mema ale co tam robią dzieci po lewej stronie? bo już widzę to zakładanie rodziny jako gniazdownik mieszkający z rodzicami, ehe
@salad_fingers: u mnie na wsi, stoją domy po 200-300m wybudowane w latach 90, ocieplone po 2010, wymieniony dach, które budowało się parter + dwa piętra z myślą o dzieciach. Dziś mieszka w nich para emerytów, dzieci są na swoim, a spokojnie mogłaby się tam pomieścić z tymi emerytami rodzina 2+3.
@whiskas: Balcerowicz zarżnął miejsa pracy w małych Miejscowościach. Kiedyś w każdym powiatowym były biurowce i kilka fabryk a w każdej gminie GS i piekarnia. Teraz wszystko przeszło do wojewódzkich
u mnie na wsi, stoją domy po 200-300m wybudowane w latach 90, ocieplone po 2010, wymieniony dach, które budowało się parter + dwa piętra z myślą o dzieciach. Dziś mieszka w nich para emerytów, dzieci są na swoim, a spokojnie mogłaby się tam pomieścić z tymi emerytami rodzina 2+3.
@Czekolatka: coś takiego właśnie kupiłem i zajebiście się mieszka w 2 w takim ;)
@ryfke: nigdy nie rozumiałem tej pogardy dla ludzi, którzy mieszkaja z rodzicami, powodow jest wiele, nie każdy to robi bo jest leniwy, ludzie się opiekuje soba, nie chca być samotni, przejmują gospodarke itd.,
@Czekolatka Mieszkałam przez miesiąc z teściami, ulga przy wyprowadzce była ogromna. A to całkiem mili ludzie. Mam dziewczynę w pracy która mieszka z chłopakiem i jego rodzicami w domu na wsi i jest zadowolona, więc czasem to może działać, ja jednak wolę mniejsze mieszkanie niż nawet i 500m u kogoś.
@Czekolatka: fakt, sporo przestrzeni się marnuje, bo młodzi są tam gdzie praca. Poza tym mieszkając u rodziców/teściów nigdy nie poczujesz się do końca jak u siebie.
xD
Kiedyś w każdym powiatowym były biurowce i kilka fabryk a w każdej gminie GS i piekarnia. Teraz wszystko przeszło do wojewódzkich
@KapitanONeil: rozumiem, że Balcerowicz działa na całym świecie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Coś w tym jest, że powinna być jedna władza w domu. Jak mieszkasz na swoim, to masz poczucie, że Ty rządzisz, panują Twoje zasady.
Jak mieszkasz z rodzicami, to jakkolwiek mili i kochani nie są, dojdzie do jakichś tarć i dostosowywania się do ich zasad.
@Czekolatka: coś takiego właśnie kupiłem i zajebiście się mieszka w 2 w takim ;)
Mam dziewczynę w pracy która mieszka z chłopakiem i jego rodzicami w domu na wsi i jest zadowolona, więc czasem to może działać, ja jednak wolę mniejsze mieszkanie niż nawet i 500m u kogoś.