✨️ Obserwuj #mirkoanonim Witam, jestem neet na rencie socjalnej z całkowitą niezdolnością do pracy(jeżdżę na wózku), ale ostatnio znalazłem interesującą ofertę pracy na którą będę chciał aplikować. Robota przy komputerze i szukają osób z orzeczeniem, więc może się dostanę tylko mam w związku z tym parę pytań. 1.Czy jak dostanę tę pracę to z automatu zostanie mi odebrana renta? Czy trzeba gdzieś to zgłaszać czy to wszystko automatycznie się dzieje? 2.Czy jak mam orzeczoną z ZUS całkowitą niezdolność do pracy to mogę się w ogóle starać się o robotę czy moje CV nie zostanie od razu odrzucone? #neet #renta #pracbaza
@mirko_anonim: jak najbardziej możesz aplikować. To że masz rentę w niczym nie przeszkadza. Jedyne co będziesz musiał zrobić, to co roku do końca lutego składać do ZUS oświadczenie o zarobkach (nie będziesz mógł przekroczyć 70% średniej krajowej i poza tym nie musisz się niczym martwić).
Witam, jestem neet na rencie socjalnej z całkowitą niezdolnością do pracy(jeżdżę na wózku), ale ostatnio znalazłem interesującą ofertę pracy na którą będę chciał aplikować. Robota przy komputerze i szukają osób z orzeczeniem, więc może się dostanę tylko mam w związku z tym parę pytań.
1.Czy jak dostanę tę pracę to z automatu zostanie mi odebrana renta? Czy trzeba gdzieś to zgłaszać czy to wszystko automatycznie się dzieje?
2.Czy jak mam orzeczoną z ZUS całkowitą niezdolność do pracy to mogę się w ogóle starać się o robotę czy moje CV nie zostanie od razu odrzucone?
#neet #renta #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim