Aktywne Wpisy
heksengerg +106
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
FHA96 +35
Eh Mirki, nie ma to jak rozpocząć tydzień z otwartą raną emocjonalną… (╯︵╰,)
Poznaliśmy się trzy miesiące temu przez #tinder
Od razu po pierwszym spotkaniu złapaliśmy świetny kontakt. Wymieniliśmy setki wiadomości. Spotykaliśmy się średnio raz w tygodniu, a propozycje spotkań nie wychodziły tylko ode mnie. Nie brakowało tematów do rozmów, wzajemnego poznawania się. Spędzaliśmy czas u niej, na spacerach, w kawiarniach czy uczestniczyliśmy
Poznaliśmy się trzy miesiące temu przez #tinder
Od razu po pierwszym spotkaniu złapaliśmy świetny kontakt. Wymieniliśmy setki wiadomości. Spotykaliśmy się średnio raz w tygodniu, a propozycje spotkań nie wychodziły tylko ode mnie. Nie brakowało tematów do rozmów, wzajemnego poznawania się. Spędzaliśmy czas u niej, na spacerach, w kawiarniach czy uczestniczyliśmy
Dlaczego wszyscy hejtują miasta powiatowe? Mieszkam w Tarnowie, dzisiaj przeczytałem na głównej komentarz, że to miasto emerytów i studentów, a studenci i tak wyjadą do Krakowa lub Rzeszowa.
Mi się tutaj podoba. Ceny nieruchomości były i zapewne nadal są dużo niższe niż w Krakowie. Są restauracje, bary. Osób w moim wieku (35 lat) wcale nie jest tak mało. Moja żona również nie narzeka na brak towarzystwa, ma swoje środowisko matek z małymi dziećmi, z którymi chodzi na spacery. Dla dzieci jest multum atrakcji. Jeśli chodzi o kulturę też jest ok, choć na koncerty zwykle trzeba się wybrać do Krakowa. Nie jest to problem, bo z Tarnowa do Krakowa jest blisko, a lubimy czasem spędzić sobotę poza Tarnowem.
Wybraliśmy miasto powiatowe, bo mieliśmy do wyboru:
a) kupno klitki 35m2 na własność w Krakowie
b) wieczny wynajem 50m2 w Krk
c) kupno 55m2 na własność w Tarnowie
W dodatku jeśli będziemy planowali kolejne dziecko to nie będzie problemu żeby kupić większe mieszkanie.
Oczywiście są też minusy, np. rynek pracy nie jest tak chłonny jak w Krakowie, a płaca też jest niższa.
Czasem wydaje mi się, że ten hejt na miasta powiatowe bierze się jakiś developerskich farm trolli.
#tarnow #nieruchomosci #miasto #krakow #przemysleniazdupy #wykop #polska
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: mieszczuchy chcą się poczuć lepiej bo muszą sobie jakoś uzasadnić kupno klitki 40 m2 za 600k więc wyśmiewają każdego kto nie robi tak samo jak oni.
@mirko_anonim: no czyli jednak cope, bo wybrałeś Tarnów bo cię nie było stać na Kraków a nie dlatego, że ci się tu podoba
na koncery i tak pewnie jeżdzisz na Tauron arena, bo w jaskółce co najwyżej tarnowianie grają.
międzynarodowy port lotniczy w Tarnowie słabo stoi.
na studia dzieci pojdą do krakowa.
A ciągle mówimy o 2 ośrodku miejskim w Małopolsce - z dostępem do autostrady i linią kolejową z pendolino.
@mirko_anonim: jedno mało gorsze od drugiego. Tarnów ma nieadekwatnie drogie nieruchomości (zwłaszcza wynajem) w stosunku do tego co ma do zaoferowania. Rynek pracy praktycznie nie istnieje a jak mam siedzieć na zdalnej to już wolę wiochę bo rozrywek tyle samo ale przynajmniej taniej.
@Koronanona: jak ludzie zarabiają 8-16k na rękę, czyli para 14k - 32k na rękę to wtedy raczej nie mają problemu z zakupem nieruchomości nawet w Warszawie. Wydaje mi się że ludzie którzy tak narzekają na ceny mieszkań zarabiają jednak nieco mniej.
@mirko_anonim Zgadzam
@Koronanona: zależy czy ktoś żyje ponad stan czy nie. Jeśli taka para oszczędza co najmniej 30% wypłaty (co nie jest jakimś dużym wyczynem tylko raczej takim absolutnym minimum dla ogarniętej osoby) to po kilku latach będą mieli na wkład własny. W dodatku licząc, że mają więcej niż