Aktywne Wpisy
nie_odpisuj +3
Dajcie mi jakąś randomową (bardzo) dobrą radę. Obojętnie jaką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kiciochypyta #tinder #zwiazki #samotnosc #wygryw #gruparatowaniapoziomu
#kiciochypyta #tinder #zwiazki #samotnosc #wygryw #gruparatowaniapoziomu
xionc0586 +41
Czego by nie nagrali, to i tak nie przebiją oryginału Mojej i twojej nadziei gdzie już sama gitara robiła świetną robotę. Znając życie, to wyjdzie jakieś g---o w stylu innych współczesnych gniotów. Zwłaszcza jak się spojrzy na to towarzystwo vs. oryginał.
#powodz
#powodz
Całkowita kwota spłaty kredytu wyniosła by wtedy 1 milion trzysta tysięcy polskich złotych.
Wy poważnie to sobie robicie i świadomie się pakujecie w takie zobowiązania?
Przecież za tą miesięczną ratę to mogę w każdy weekend miesiąca spać w innym miejscu w Polsce, podróżować, zwiedzać świat.
Myślę że jakoś przeżyje brak posiadania większej przestrzeni użytkowej na co dzień, a zapewne jest wielu kredytobiorców, którzy pakują się w jeszcze większe zobowiązania względem banków.
Wolny rynek w aspekcie rynku nieruchomości to niewypał, który doprowadzi do tragedii wielu osób.
#nieruchomosci #finanse #mieszkanie
Z chęcią nadpłacę każdy tysiąc, wiedząc, że oszczędzam przy okazji drugi.
Poza tym większość ludzi nadpłaca kredyty (biorąc pod uwagę średni czas trwania kredytu hipotecznego w Polsce).
@Wojciech_Skupien: Celem Polaka nie jest podróżować, wypoczywać czy zwiedzać świat. Prawdziwy Polak zaciąga maksymalny, możliwy kredyt hipoteczny, spłaca go przez 30 lat, a chwilę potem umiera.
Nie wiem w jakim banku patrzysz, ale ostatnio robiłem kalkulacje i przedstawiano mi różne oferty i przy 500k z 200k wkładem własnym, całkowita kwota do spłaty to ok. 650-680k zł. (a na pewno daleko temu do miliona o którym mówisz). Jest źle, ale też nie ma tragedii. Biorąc pod uwagę, że teraz sam wynajem to 2500zł + opłaty (często i gęsto to razem 3200zł miesięcznie), to przy tej kalkulacji
Gdzie tu kredyt wyklucza jakieś podróżowanie? Wakacje teraz kosztują około 10k za 3/4 osoby jak fajnie znajdziesz. Byle pracownik na magazynie taką kwotę potrafi w rok sobie
Zawsze mnie dziwi po co ludzie przywołują czynnik opłat a takich porównaniach (dziwnym trafem przy kredycie o nich zapomniałeś)? Dodatkowo jest tu też w tym porównaniu brakujące 200k :) (należało by też obliczyć alternatywny koszt utraty tego kapitału).
Reszta się zgadza.
@Wojciech_Skupien: czemu od 300k kredytu musiałbyś zapłacić milion złotych czyli 333% odsetek?
@Wojciech_Skupien: No to fajnie dla ciebie. Ale wiesz, że są ludzie, którzy niekoniecznie chcą tego samego co ty ? Może chcą mieć mieszkanie/dom na własność i w nim sobie grać w planszówki, uprawiać pomidory albo zwyczajnie telewizje oglądać
Ale to też nie można mówić, że lecimy w skrajność, czyli całe życie to 100% podróżowanie, wakacje. Większość ludzi raczej potrafi to wypośrodkować i tak samo ważne są dla nich wakacje jak i poczucie stabilizacji (czyli żeby po tych wakacjach wrócić do swoich czterech ścian, gdzie masz pewność że "landlord" w tym czasie np.
@mickpl: celem użytkownika @mickpl jest wieszczyć spadki od lat, najmujac od kogoś, oddając mu hajs zamiast kupić swoje.
Kiedy w końcu kupisz swój kwadrat? Ile już zmarnowałeś na najmie?
@mickpl: przed śmiercią wkręca się jeszcze w odwróconą hipotekę żeby mieć na leki, które potrzebuje, by leczyć choroby nabyte przez z-----------e w stresie dla Janusza żeby mieć na ratę.
To już nawet nie jest wyścig szczurów, to jest wyścig baranów, którzy sami pod topór pchają swoją głowę.
Polak nie podróżuje i nie robi przerw w pracy żeby na przykład odpocząć psychiczne, dojść do siebie po operacji, zająć się kimś chorym czy przebranżowić się.
Prawdziwy Polak bierze kredyt pod korek, drugi kredyt na gruza od Niemca i zabierdala do śmierci w kołowrotku.
Paszyk ma 4 kredyty i wy też tak będziecie mieli, bo Krzysztof tak chce.
@aircod: A wskaż mi palcem, gdzie napisałem, że nikt tego nie potrzebuje ?