Aktywne Wpisy

kris006 +569
Ja już mordeczki na dworcu, lecę do Warszawy, ziomek co go nie widziałem lat tysiąc, ma mi nawinąć robotę w gastro, a Polska B wymiera i lepiej nie będzie, trza uciekać. Trzymajcie kciuki
źródło: 1000028860
Pobierz
nervous_breakdown +198
W natłoku codziennych kataklizmów, konfliktów i mrocznych prognoz często umykają nam dobre wiadomości
źródło: 1000141342
Pobierz

Sąsiad robi ognisko 2-3 razy w tygodniu, pali świeżo skoszoną, mokrą trawę + docina świerki i dorzuca na bieżąco gałązki z igłami xD Oczywiście obowiązkowo kiełbacha jest pieczona.
Dymi to na całą okolicę, ale ja jestem najbardziej poszkodowany. Robi to jakieś 4 metry od naszego ogrodzenia, czyli ognisko jest ~8 metrów od mojego domu. Oczywiście jak odpowiednio zawieje, to w moim domu potrafi sie robić siwo od dymu.
Sąsiad jak wszyscy w okolicy ma ~2500 m2 działki i ma znacznie lepsze miejsca na rozpalanie ogniska, ale z jakiegoś powodu wybrał sobie miejsce dokładnie obok mojego domu.
Uprzejme zwrócenie uwagi nie przyniosło żadnego skutku (prosiłem o przesunięcie miejsca ogniska o kilka metrów). Dodam, że nie mamy z sąsiadami żadnego konfliktu, nie wiem dlaczego to robi.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie ze zgłaszaniem takich ognisk na policje? To "wieś pod miastem" i osiedle nowych domów jednorodzinnych.
Jak do tego podchodzą służby? W ogóle ktoś do tego przyjedzie na wieś?
#sasiad #sasiedzi #policja #strazpozarna #dom #zalesie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Pogadam z sąsiadem w Twoim imieniu, jesli jesteś z Wrocławia.
─────────────────────
· Zaakceptował: digitallord
Za wszelką cenę chciałem uniknąć konfliktu, ale mój dom zamienia się w wędzarnie. Gość czasem potrafi przez tydzień codziennie wieczorem robić ognisko + jego małe
Kolejne prośby na pewno nie mają sensu, było ich już kilka.
─────────────────────
·
nie martw sie, twoj sasiad i tak po kazdym ognisku jest karany bo pewnie dostaje sraki po zywicach z iglakow ktore sie dostaja z dymem na kielbasy