Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, generalnie to tak: z 40 lat temu mój ojciec postawił jakiś budynek gospodarczy na pół z sąsiadem z tyłu na swojej działce. Umowy oczywiscie żadnej na to nie ma.
Normalnie sąsiad sobie tam po cichu wchodził i nie było problemu, ale jego dzieci się zrobiły bardzo roszczeniowe i np. jak jest furtka zamknięta w środku nocy to walą nam w okna domu i domagają się wejścia. Wiem że robią to po prostu złośliwie.

Da się coś z tym zrobić na ten moment? Mają prawo nas w ten sposób niepokoić?

#prawo #pomocy #budownictwo #poradaprawna

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeśli minęło 30 lat i nie potraficie się dogadać to wchodzi zagadnienie zasiedzenia, a ty będziesz na przegranej pozycji niestety bo dowód na korzystanie przez sąsiada z nieruchomości jest niepodważalny.
Znam przypadek gdzie dom stał ok 100 lat na działce sąsiada. Po rozbiórce teren został zwrócony, tak jak było to ustałone przez przodków przy budowie. Wszystko bez awantur.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @sberatel @2xpapanalepiku
Staraliśmy się dogadać, z sąsiadem wszystko ok - z jego dziećmi się nie da.
Budynek na naszej działce - budowany wspólnie.

@programista15cm Zostawiać otwartą bramę cały czas? Otwieram o 6:30-7 jak wychodzę, zamykam 23.
Nie wiem po co ktoś miałby chodzić w nocy do stodoły w której są jakieś narzędzia rolnicze, wędzarnia i
  • Odpowiedz