Jestem tak zwanym gniazdownikiem. Tzn. mieszkam z rodzicami i odkładam sobie pieniądze i inwestuję. Już 3 lata temu miałem tyle uzbierane środków, że mogłem kupić mieszkanie za gotówkę, ale zawsze jak docierało do mnie, że muszę wydać taką ogromną sumę pieniędzy, na którą tak ciężko tyrałem na coś tak żałosnego, skrajnie przewartościowanego jak jakaś klitka z betonu to ogarniało mnie uczucie bezsilności, rozpaczy i beznadziejności.
Tyle lat pracy, odmawiania sobie wszystkich przyjemności, nauki, starania się ma pójść na kupienie takiego g....
To jest chore, a jeszcze bezczelnie ludzie od narracji wzrostowej mówią, że to jest zdrowe, konieczne i normalne. Kawał jepanego betonu, a właściwie to w tym deweloperskim budownictwie już kartonu za tyle lat cierpienia i wytrwałości.
@MakiawelicznyAltruista: to ile powinno kosztować, żeby cię nie bolało? "Kawał j------o jepanego betonu" - trochę chyba więcej, jedna z najbardziej podstawowych rzeczy, schronieni przed zimnem, miejsce gdzie trzymasz inne mniej lub ważne przedmioty, śpisz, srasz i kopulujesz.
Sam sie zakiwales, gratki . Ktos kupil 3 lata temu za pol dzisiejszej ceny i od 3 lat jest na swoim i pewnie juz polowe kredytu nadplcone przez Wakacje Kredytowe. Nie masz sie czym chwalic, jestes analfabeta ekonomiczny. Kitraj hajs dalej, bedziesz mial w styczniu na wklad wlasny jak wjedzie nowy program.
@Sibu: oszczędność to objaw choroby psychicznej? chyba sprawdza się to że nastaną czasy gdy normalny człowiek będzie się wydawał szaleńcem wśród reszty wariatów
@Sibu: Nie, analfabeci ekonomiczni to ci co inwestują w nieruchomości. Gdyby nie programy rządowe i lobby to w żadnych innych warunkach by sobie nie poradzili.
@MakiawelicznyAltruista ja myślę podobnie, trochę piasku i cementu wraz z odpowiednim tworzywem sztucznym, żeby nie lało się na głowę. To potrzeba bardzo niskiego rzędu, jedna z najważniejszych, a tak poza tym to rzecz, która powinna być łatwo dostępna, bo nie żyje się po to, żeby zarabiać przez całe życie na klatkę. To ona ma służyć dla dobrego życia.
Moim zdaniem lepsza dostępność mieszkań w odpowiednich cenach wpłynie pozytywnie na społeczeństwo i
@Zenek_: Mam problem w tym, że ze wszystkich krajów, akurat musiałem urodzić się tu gdzie roocha się ludzi najbardziej. Nigdzie nie ma tak dziadowskich warunków kredytu.
Mam taki pomysł, żeby budować odwrotnie: chodnik i droga dla rowerów poziomo, płasko, bez obniżeń, a na jezdni co posesję robić podjazd i zjazd dla samochodów. Oczywiście łagodny, żeby sobie zawieszeń nie popsuły! ( ͡°͜ʖ͡°) #pedalarze #rower #szosa #polskiedrogi
Tyle lat pracy, odmawiania sobie wszystkich przyjemności, nauki, starania się ma pójść na kupienie takiego g....
To jest chore, a jeszcze bezczelnie ludzie od narracji wzrostowej mówią, że to jest zdrowe, konieczne i normalne. Kawał jepanego betonu, a właściwie to w tym deweloperskim budownictwie już kartonu za tyle lat cierpienia i wytrwałości.
My żyjemy w piekle, nie ma innego wyjaśnienia.
#mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci #koalicjadeweloperska #kredythipoteczny
Sam sie zakiwales, gratki . Ktos kupil 3 lata temu za pol dzisiejszej ceny i od 3 lat jest na swoim i pewnie juz polowe kredytu nadplcone przez Wakacje Kredytowe. Nie masz sie czym chwalic, jestes analfabeta ekonomiczny. Kitraj hajs dalej, bedziesz mial w styczniu na wklad wlasny jak wjedzie nowy program.
Teraz kupowac bez zadnych doplat to frajerstwo, ale w 2020 to akurat niekupowanie bylo frajerstwem. Mialbys i kwadrat i duze ROI
Komentarz usunięty przez autora
Moim zdaniem lepsza dostępność mieszkań w odpowiednich cenach wpłynie pozytywnie na społeczeństwo i
źródło: Messenger_creation_77ee4548-2d28-4457-917f-2b7843e92160
Pobierz