Aktywne Wpisy

skrytek +1131
Będzie #zalesie bo muszę to z siebie wyrzucić. Na początku marca potrącił mnie samochód na przejściu. Sprawca uciekł z miejsca zdarzenia.
Chłop przeleciał przez rondo jak dzik i uderzył mnie, jak zjeżdżał z ronda, a ja byłem w połowie zebry. Zdążyłem tylko zrobić krok w tył, i chyba to mnie uratowało. I jeszcze to, że była to Corsa, a nie X6.
Facet uderzył mnie w prawe kolano, w lewą łydkę, a prawym
Chłop przeleciał przez rondo jak dzik i uderzył mnie, jak zjeżdżał z ronda, a ja byłem w połowie zebry. Zdążyłem tylko zrobić krok w tył, i chyba to mnie uratowało. I jeszcze to, że była to Corsa, a nie X6.
Facet uderzył mnie w prawe kolano, w lewą łydkę, a prawym
źródło: 1000046959
Pobierz
wezsepigulke +786
Edyta Pazura jeździ samochodem typu "wypas", a takim nie tylko można legalnie jeździć gdzie się chce, w tym po chodnikach i trawnikach, ale nawet zabijać ludzi w trumnach na kółkach. Ryzykuje się co najwyżej dozorem elektronicznym. No czego nie rozumiecie?
#konfitura #samochodoza #prawojazdy #prawo
#konfitura #samochodoza #prawojazdy #prawo
źródło: 69341623d0e46-b3cbecb44c37
Pobierz

Czy ktoś z was studiował budownictwo na 2 stopniu będąc wcześniej na innym kierunku studiów inżynierskich ?
Skończyłem w tym roku inżynierkę z informatyki i zastanawiam się nad pójściem na studia magisterskie z budownictwa, w internecie wyczytałem że jest to jak najbardziej możliwe i będę posiadał identyczne uprawnienia względem osób po pełnym cyklu studiów budownictwa. Czy to tak działa ?
Wiem że AGH ma egzaminy wstępne dla takich osób, ktoś ma z tym jakieś doświadczenie ? Jak się przygotować i co wiedzieć ?
#studia #studbaza #budownictwo #agh #krakow
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
To będziesz mieć możliwość ubiegania się o pełne uprawnienia
Według tego artytkułu prawo pozwala na uzyskanie uprawnień projektowych i wykonawczych mając jedynie drugi stopień tych studiów.
Nie możliwe jest w tej sytuacji jedynie uzyskanie uprawnień w specjalności architektonicznej.
bo
*ukończenie studiów stopnia drugiego powinno wiązać się z uzyskaniem tytułu magister inżynier na kierunku odpowiednim lub pokrewnym dla danej specjalności uprawnień
chodzi o to, że nie masz podstaw żadnych, nie wiesz jak policzyć belkę, ramę
a na magisterce są już grubsze tematy i musisz mieć te umiejętności w małym palcu
@mirko_anonim: tylko w jakim celu, inżynierów budownictwa jest nadmiar a co rok studia kończy kolejna duża grupa przez co zarobki są dość niskie w stosunku do włożonego wkładu w naukę
Tu chyba jesteś jakiś niedorozwinięty jak w informatyki na budownictwo chcesz się przenosić xD