Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Konfederacja w tej sprawie nie protestowała (bo to pomysł kolegów z PiS).

@ish_waw: no chyba ci się sufit na łeb zapadł... trabili o tym w każdym wywiadzie i robilib pierdylion konferencji
murison - >Konfederacja w tej sprawie nie protestowała (bo to pomysł kolegów z PiS).
...
  • Odpowiedz
@ish_waw: Przecież taka jest rzeczywistość, Polska jako kraj który nie produkuje własnych samochodów, powinien opodatkowywać wszystkie samochody i promować transport rowerami i autobusami, które z kolei produkujemy, przychodzi Tusk i robi w KAŻDEJ dziedzinie, to co jest wygodne dla Niemców, tu nie tylko o spaliniaki chodzi, ale też o niemiecki wiatraki, dopłaty do używanych elektryków niemieckich, budowę CPK, budowę EJ, rozbudowę portu w Świnoujściu, przyjmowanie imigrantów z Niemiec i wiele,
  • Odpowiedz
  • 1
@CzaryMarek Dokładnie. Mają być wysokie składki, daniny i podatki, w szczególności od samochodów benzynowych. Tylko Konfederacja nam to zapewni, jeśli nie chcemy głosować na PiS.
  • Odpowiedz
@ish_waw: Płacą ci za te bzdety chociaż? Jest interes narodowy, który jest ponad partie polityczne i każde normalne państwo rozumie, że opodatkowuje się te rzeczy których się nie produkuje i wprowadza ulgi na te rzeczy które się produkuje, dlatego auta w Niemczech są tanie, a w Danii np. są ekstremalne podatki na auta, podobnie w Holandii promowany jest transport rowerowy i komunikacja miejska, bo niby dlaczego Holendrzy mają dawać Niemcom
  • Odpowiedz
nic nie usunął. Lobby samochodowe niemieckie jak widać ma duży wpływ i ostatnio sami dali znać, że przechodzą na stalinowskich bo elektryki się nie przyjmują tak jak zakładały to wykresy.

@Gozd: Buahaha i ty tak na serio? xD
  • Odpowiedz
Buahaha i ty tak na serio? xD

@cwlmod: sYbxiej czytałem artykuły o tym jak niemieckie koncerny rezygnują z elektryków na rzecz spalinowej, niż tusk spotkał się w tej sprawie z scholtzem. Tak ja tak na serio.
  • Odpowiedz
@Gozd: Czyli jednak jesteś typowy konfiarskim dzbanem i uważasz, że to Niemcy wymusili na nas skasowanie podatku xD

Powiedz lepiej jaki serek zlizałeś bosakowi xD
  • Odpowiedz
Czyli jednak jesteś typowy konfiarskim dzbanem i uważasz, że to Niemcy wymusili na nas skasowanie podatku xD

@cwlmod: nie wymusili. Na te chwile się zgodzili bo widzą co i nich się dzieje z przemysłem motoryzacyjnym. A dzięki tej akcji Tuskowi wzrośnie poparcie czyli zyska Po i ich kandydat przed wyborami prezydenckimi. Bo to jest działanie pro społeczne - obojętnie z jakich powodów wprowadzone.

Jednak wczesni3j aby poprawić trochę sprzedaż nowych aut
  • Odpowiedz
@Gozd: Fakty są proste, Tusk wycofał podatek a ty szczekasz, że wcale tego nie zrobił xD

Typowa konfiarska zagrywka, umniejszanie zalet i pompowanie konfiarskiwgo szczekania bo wy niczego nie osiągnęliście
  • Odpowiedz
Fakty są proste, Tusk wycofał podatek a ty szczekasz, że wcale tego nie zrobił xD

@cwlmod: fakty da proste. Mnich w roa wymodli, gdyż modli się codziennie podczas mistrzostw świata w piłce nożnej aby nie bylo zamachów. Fakty da proste dzięki niemu nie było zamachów. Taki samo poprawne fakty.
Bo nie wyszło to z jego inicjatywy a ponprostu przypasowało mu to. No ale będziesz mu zawdzięczał coś co zrobili inni. Genialne,
  • Odpowiedz
jaky wy jesteście pusci i dzielicie cały kraj na swoich innych i tych co nie lubiny, lubinu i itd. Nie jestem za nikim w tym kraju bo jie mam na kogo głosować. A moja opinia jest moja własna. Pokaz mi jakieś wypowiedzi konfisrzy, które są jeden do jednego moja wypowiedzią.

@Gozd: Dosłownie wszystkie xD

A Twoje argumenty są mega, takie mega, że nie ma się do czego odnosić. Puste to będzie obrażało.
  • Odpowiedz
@cwlmod: masz fakty i wielkiego Tuska hahahahahaha
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,31115873,rezygnacja-z-podatku-od-aut-spalinowych-to-tylko-przykrywka.html#do_w=399&do_v=1129&do_st=RS&do_sid=1716&do_a=1716&do_upid=1129_ti&do_utid=31115873&do_uvid=1720091119776&s=BoxOpImg4

Po prostu zostałeś zaorany faktami - obrażasz się na twierdzenie, że Tusk złożył wniosek xD

@cwlmod: już Ci napisałem. Takie to złożenie wniosku istotne byłoby gdyby nie zmiana nastawienia Niemiec do aut spalinowych.
Nie martw się już nam zastąpili podatek od aut spalinowych. Mozes dIekowqc Tuskowi.
  • Odpowiedz
już Ci napisałem. Takie to złożenie wniosku istotne byłoby gdyby nie zmiana nastawienia Niemiec do aut spalinowych.

@Gozd: Napisałeś, że jesteś zgaszonym kiepem ¯\(ツ)/¯

Pytam jeszcze raz: Kto zawnioskował o wycofanie opłaty z KPO? ( ͡º ͜ʖ͡º)

• Odpowiedz