Wpis z mikrobloga

#victoria3 udało się komuś wbić "Not yet lost" na 1.7.1?

Myślałem, że z nowym patchem będzie łatwiej.
Im dłużej wgram tym coraz bardziej jestem przekonany, że nadal decyduje RNG.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@caiuscosades: właśnie miałem próbę. Ani Prusy, ani Rosja nie chciały wspierać mnie w niepodległości, zaś pasek liberty desire wzrósł tylko przez moment, kiedy w Austrii trwały bunty i nie miałem dostępu do austriackiego rynku.

Najśmieszniejszy moment był wtedy, kiedy Austra wymusiła na mnie bycie autokratyczną monarchią xD
Ale to nie jest głupi pomysł, bo wtedy Prusy i Rosja były bardziej chętne do wspierania niepodległości
  • Odpowiedz
  • 0
@Imperator_Wladek: mi się udało zdobyć niepodległość, wbić sojusz i dołączyć do bloku pruskiego - nie mam jednak sposobu na odzyskanie terytoriów od Rosji :)

Gdy n---------m się z Rosją, Prusy albo podpisują white peace przy pierwszej okazji, albo same r-----------ą się w wojnach domowych.

Chyba jestem za słaby... "Mare nostrum" w EU4 też nie wbiłem ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@caiuscosades: Mare Nostrum przy tym to jest proste osiągnięcie

Moje najbardziej udane podejście, to zdobycie wszystkich prowincji z Rosji, wypuszczenie Ukrainy, Białorusi i Baltic States w celu ich zwasalizowania oraz zrobienie z Rosji chłopca do farmienia reparacji (jak w EU4 xD), jeżeliby była potrzeba, bo przez Inflanty już graniczyłem z ich stolicą. Niestety w tamtym podejściu Austria była za silna, byłem w unii celnej z Prusami, a po wyjściu z
  • Odpowiedz
@Imperator_Wladek @caiuscosades: Ta, dosyć banalnie poszło. Najpierw do niepodległości od Austrii bierzesz Prusy i Francję/Turcję/UK. Pamiętaj aby od razu odebrać całą Galicję. Od samego początku ciśniesz też Austrii requesty jak posiadanie własnego rynku czy wsparcie rządu - i tak się nie zgodzą ale za to pasek liberty desire rośnie i nigdy nie spadnie. Potem razem z Francją(ewentualnie jakimś dodatkowym wrogiem Prus) atak na Prusy i odebranie Śląska, Poznania, Gdańska
  • Odpowiedz
@caiuscosades: achivek zrobiłem na poprzednim patchu(z zepsuta migracją) ale teraz interakcjami z overlordem i powerblockami wydaje się dużo łatwiejsze.
Masz dostęp do dobrego rynku, buduj utopię, niech ludzie migrują, budujesz armię, duży zapas kasy bo wykończy Cię wojna o niepodległość i wyczekujesz na wojne prusy vs austria a najlepiej na wojnę domową. Ja wyzwoliłem się chyba w okolicach 1895r, do tego jeden state.
  • Odpowiedz
  • 1
@Khorne_: najważniejszą radą było najpierw r------------e Prus, później Rosji. Wcześniej skupiałem się na Rosji, ze słabiutkimi Prusami jako sojusznikiem nie miałem szans.

Po zmianie kolejności aczik wbity bez większych problemów :)
caiuscosades - @Khorne_: najważniejszą radą było najpierw r------------e Prus, późnie...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz