Aktywne Wpisy

MonazoPL +112
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1060
Pobierz
Czoso +196
Bawią mnie argumenty lekarzy "ale nie każdy zarabia 100k!".
Oni wzięli to 100k na sztandary, bo 40-50k to już dla nich zwykla normalna, akceptowalna pensja xD
Wiadomo, inżynier z 10 letnim doswiadczeniem niech projektuje most i stadion za 10-15k brutto, a lekarz za 40-50k i jest wszystko dobrze.
"Ale
Oni wzięli to 100k na sztandary, bo 40-50k to już dla nich zwykla normalna, akceptowalna pensja xD
Wiadomo, inżynier z 10 letnim doswiadczeniem niech projektuje most i stadion za 10-15k brutto, a lekarz za 40-50k i jest wszystko dobrze.
"Ale

@peszek_leszek: to kto je zatrudni? Gdyby państwo brało na siebie wszystkie konsekwencje tych ciąż, to nie byłoby problemu - ale ponoszą je również prywatni pracodawcy, co moim zdaniem jest złe.
@o__0: Ale z czym ty masz problem?
@o__0: nie tak predko bratku. Okres ochronny po powrocie z choro... znaczy sie macierzynskiego. Co najwyzej niech zlikwiduje stanowisko ;)
Jeśli jednak wiedziała (ten tekst o zwolnieniu lekarskim w "tamtym tygodniu"
@o__0: Stanę w roli adwokata diabła. W czym tutaj jest
@4mmc-enjoyer: i przez takie osobniczki nie mogę mieć normalnej pracy dzięks
@o__0: żeby to chociaż macierzyński był... To zwykłe L4 w ciąży, zanim jeszcze brzuch widać...
@good: Myślę, że większość facetów popiera urlopy macierzyńskie, ale to fakt, że jest wiele nadużyć i pracodawcy się boją zatrudniać kobiety. Zaś kolejne regulacje idą w złą stronę i tylko pogłębiają problem, trzeba to też zrozumieć.
@4mmc-enjoyer: Jeśli kobitka była w ciąży w momencie złożenia wypowiedzenia, to pracodawca ma obowiązek ją przywrócić do pracy, nawet jeśli nie wiedziała, że jest w ciąży. Tak niestety to wygląda i pracodawca nie ma tu nic do gadania. A wiem, bo u mnie w firmie był dokładnie taki przypadek:
@Ranmus: złożyła wypowiedzenie, ale chce wrócić tylko po to, bo zaszła w ciążę i chce iść na L4/macierzyński. Jak dla mnie takie cwaniakowanie to trochę wyłudzenie. Tak, wiem, że zgodne z prawem
@p4wl: a te 33 dni? To kara dla pracodawcy, co nie? Jak i urlop po macierzyńskim...