Wpis z mikrobloga

[0.5] Update programiku do pobierania Ksiąg wieczystych z ekw.gov.pl

Dodałem opcje pobierania wielu ksiąg asynchronicznie w tym samym czasie, pozwala to zejść do 7-8 sekund na pobranie księgi, w przypadku pobierania z generowanych numerów jeszcze tego nie dodałem, ale jak ktoś bardzo chce to może wygenerować listę do txt i wskazać ja jako źródło i wybrać pobieranie turbo.

https://github.com/Rzezimioszek/eKW-pobieracz

#ksiegiwieczyste #python #selenium #geodezja
RZM_4 - [0.5] Update programiku do pobierania Ksiąg wieczystych z ekw.gov.pl

Dodałem...

źródło: temp_file835876814999624646

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 115
@RZM_4: uuuu pchasz się pod młot uodo, bo jedyne kto takie rzeczy z KW może robić to prywatne podmioty podczas hehe awarii gdy można wyszukiwać z geoportalu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 87
@tellet KW są ogólnie dostępne, nikomu nie daje i formacji jakie działki są w danym KW. Natomiast sposób obliczania cyfry kontrolnej potencjalnej KW jest ogólnie dostępny.

Choć z drugiej strony scrapowanie KW za darmo mogłoby kogoś rozsierdzić tak dla zasady ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@RZM_4: akurat jestem świeżo po wywaleniu 4 dych za odkrycie numeru KW po numerze działki i co to jest za patologia, że nawet "poważne" portale prawnicze podają tego typu metodę za oficjalną to ja nawet nie xD
  • Odpowiedz
@znikam5: I co dostałeś legitny numer czy się okazało, że coś nie tak? Ja się kiedyś nad tym zastanawiałem, ale trochę mi to na scam wyglądało.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@ikimrdbeietocytynal nie nazwałbym tego shackowaniem, opracowałem sposób na pobieranie KW z listy z pliku txt, z moich testów winika że ekw nie blokuje pobierania oraz dostępu do strony nawet przy pobieraniu 3000 KW jedna po drugiej i dodałem do tego generator poprawnych numerów KW jeżeli ktoś chciałby pobierać KW z jakiegoś zakresu.
  • Odpowiedz